Lette etter Dung i Vietnam

Forsvarerne i Dung-saken mener Dung Tran Larsen kan leve skjult i Vietnam. I forrige uke reiste norsk politi selv ned for å få svar.

Publisert Publisert
  • Gordon Andersen
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Tre politifolk fra Norge kom denne uken tilbake etter en uke langt opphold i Vietnam. Med seg til Dungs hjemland hadde de en lang liste med gjøremål for å få avgjort en gang for alle om Dung Tran Larsen kan ha holdt seg skjult i perioden hun har vært savnet.

Trålet landsby

— Vi har samarbeidet med Interpol og vietnamesisk politi, og har blant annet gått fra dør til dør på de adressene vi vet at Dung oppholdt seg da hun bodde i Vietnam, sier politiinspektør Tore Salvesen.

I utgangspunktet var det et ønske fra norsk politi å selv få gjennomført undersøkelsene, men etter et møte med den vietnamesiske delen av Interpol i Hanoi, ble det avslått.

Vietnamesisk politi har likevel gått gjennom hele den norske ønskelisten for gjøremål. De har blant annet trålet landsbyen hvor hun bodde før hun flyttet til Norge, og det er gjort avhør av broren, tanten og andre slektninger og venner. De har også gått gjennom en rekke register, blant annet lister over personer som kommer inn i landet.

Konklusjonen vietnameserne skal ha gitt norsk politi er klar: Det finnes ingen tegn på at Dung skal ha hatt mulighet til å ta seg inn i landet og bosette seg på nytt.

Ektemannens teori

— Vi har gjort denne reisen for å være helt sikre på at hun ikke er der nede. I løpet av saken har det fra forsvarerhold blitt nevnt flere ganger at Dung kan ha reist tilbake til Vietnam. Vi har hatt et ønske om å sjekke dette helt ut av saken, sier Salvesen.

Dung Tran Larsens ektemann har hele tiden holdt det som en mulighet at Dung kan ha reist tilbake til Vietnam. Han holder fast på historien at hun forsvant ut av deres leilighet i Krabbedalen natt til den 14. juli med et større pengebeløp. Ektemannen har også fortalt at hun forsvant med pass og mobiltelefonen.

— Det har hele tiden vært et ønske fra min klient at politiet skal sjekke Vietnam-sporet. Nå når politiet har gjort det, må vi bare ta resultatet til etterretning. Det virker som politiet har gjort en grundig jobb, sier forsvarer Frode Skogvold.

Politiet har tidligere sjekket taxiselskaper, ambassaden i Vietnam, reiseselskaper, flyselskaper, fergeselskaper i inn- og utland, uten å finne spor etter Dung.

— Vi har likevel tatt denne turen fordi vi føler etterforskningen krever det. Vi er nødt til å vise til at også dette etterforskningsskrittet er blitt tatt, sier Salvesen.

Dung-kjæreste i Vietnam?

BT er også kjent med at det i løpet av etterforskningen er blitt avhørt en venninne av Dung som har kommet med opplysninger om at det i vietnamesiske miljøer ikke er uvanlig at kvinner kan reise tilbake til Vietnam, etter et opphold i Vesten og starte på nytt under ny identitet.

I avhør ble denne kvinnen spurt om hun kjente til om Dung hadde en kjæreste i Vietnam, noe hun ikke kunne svare på.

Så sent som i bevisopptakene med foreldrene til Dung denne uken, har avhøret av Dungs venninne vært et tema for forsvarerne. Det har også vært et tilbakevendende tema i fengsling etter fengsling.

Familien til Dung har tidligere svart at det ville være utenkelig at hun som mor skulle finne på å reise fra sine to små barn midt på natten.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Etterforskere brenner gris

  2. - Politiet bruker cowboymetoder

  3. Bastant nei fra svigermor

  4. Forklarer seg i retten

  5. Dropper askesiling

  6. - Grisebrenningen var et medieshow

  7. Futte og Fando søkte etter Dung

I SKJUL?: Dung Tran Larsen ble meldt savnet 20. juli i sommer. Ektemannen hevder at hun kan ha reist tilbake til Vietnam. Bildet er fra familiens minnemarkering utenfor parets hus i Krabbendalen. ARKIVFOTO: TOR HØVIK Foto: Bergens Tidende

I VIETNAM: I forrige uke reiste bergenspolitiet selv til Vietnam for å etterforske muligheten for at Dung Tran Larsen kunne leve i skjul der. Her er politibetjent Roger Lefdal (t.v) fra Laksevåg politistasjon sammen med politioverbetjent Bjørnar Lia, Kripos sin representant i Interpol.

BT anbefaler

Koomson møtte ikke opp på treningen. Dette skal være forklaringen.

Gilbert Koomson møtte ikke opp på Brann-trening. Klubben fikk ikke vite hvorfor.

LES SAKEN