– Totland skal være et fantastisk sted for alle

Terje Riple ber kommunen og Fana IL om hjelp til å løse parkeringsproblemene på Totland. – Vi vil forbedre hele området, svarer kommunen.

TRØBBEL: I flere år har Terje Riple hatt problemer med folk som ikke betaler for parkeringen på Totland. - Jeg håper vi finner en løsning på det så fort som mulig, sier Riple. Foto: Ørjan Deisz

  • Marianne Nilsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Lørdag sa Terje Riple klart ifra om hva han synes om den elendige betalingsmoralen blant skigjestene som bruker parkeringsplassen hans på Totland. Først i en post på Facebook-gruppen «Totland – lysløype og parkering» og deretter på bt.no.

– Jeg synes det er sterkt beklagelig at ikke folk respekterer betalingen. Her tilrettelegger grunneierne, Bergen kommune og vi som idrettslag for at folk skal kunne gå på ski der, da må folk klare å betale de 20 kronene det er snakk om. Eller kjøpe seg et årskort, sier daglig leder i Fana IL, Hans R. Dankertsen.

Les også

Fortviler over parkerings-sniking på Totland

– Vi må prøve å løse dette

Familien til Terje Riple har driftet parkeringsplassen på Totland siden skiløypen ble anlagt i 1962. Parkeringsplassen på Totland har plass til 300 biler. Det koster 20 kroner i døgnet på hverdager og 30 kroner i helgene. For et årskort må du ut med 500 kroner.

BETALING: Detter er billettautomaten på Totland. – Jeg kan ikke forstå hvorfor folk ikke kan betale det det koster, sier Terje Riple. Foto: TERJE RIPLE

– 2010 var et godt år, men i 2015 fikk jeg inn under 20.000 på parkering. Siden har inntekten på parkeringen bare gått nedover. Men rett før jul var jeg så heldig å få 30.000 kroner fra kommunen for å dekke underskuddet. Uten de pengene hadde jeg slitt med driften i vinter, sier Terje Riple.

Nå håper han at Bergen kommune og Fana IL skal komme på banen for å finne en permanent løsning på parkeringsutfordringene.

– Vi må prøve å løse dette. Riple får grunnstøtte fra kommunen for å brøyte. Men det er strevsomt og dyrt å holde utstyret. Vi må også se nærmere på parkeringsarealet på Totland. I dag er ikke parkeringsplassen stor nok, sier Dankertsen.

Les også

Rørt etter enorm parkeringsrespons: – Eg er ikkje vand med så mykje ros.

Kilometervis med løyper

Dankertsen forteller at han også har vært i kontakt med kommunen denne uken for se nærmere på hele området.

– Akkurat nå holder vi også på å se på totaliteten i området. Vi ønsker blant annet å få mer lys og flere løyper på Totland. Klarer vi å slå sammen lysløypen med løyper på østsiden, vil vi få kilometervis med løyper. Vi ønsker også å få på plass en stor prepareringsmaskin, sier Dankertsen.

Rune Titlestad, direktør ved idrettsseksjonen i Bergen kommune, bekrefter at de holder på å se på parkeringsplassen på Totland i sammenheng med resten av området.

FINT: Her nyter folk de nypreparerte løypene på Totland i begynnelsen av januar i år. Foto: Ørjan Deisz

– Vi ser på mulighetene til å videreutvikle løypenettet for trening og konkurranse, samt skilek på Totland og Frotveit. Alt fra belysning til opprustning av løyper og bedre tilrettelegging, sier Titlestad.

I byrådets utkast til ny idrettsplan, står det blant annet om Totland og Frotveit: «Byrådet ønsker at Bergen kommune skal se på muligheten for tomtekjøp der skiløypene går i dag, samt ev. utvidelser av løypenettet. I denne sammenheng bør muligheten for parkering inngå.»

– Dette ligger inne i en tiårsplan. Vi har en sekkepost på to millioner kroner som vi bruker på skiløyper i Bergen og omegn hvert år. Vi jobber kontinuerlig med å ruste opp skiløyper. Nylig fikk løypene på Fløyen et løft. Totland og Frotveit står også på planen, sier han.

Les også

Mandag var det 30 minusgrader i fjellet. Nå er det plussgrader.

– Være et fantastisk sted

Riple er også interessert i å forbedre området, og skal blant annet fjerne trærne som skygger for skistadion i april i år.

– Da vil det bli sol og gode skiforhold på plassen. Jeg har også gitt tillatelse til å lage en åtte meter bred løype, og håper løypen blir asfaltert slik at den kan brukes hele året, sier han og legger til:

– Dette kommer til å gagne hele byens befolkning. Jeg har en drøm og et håp om at Totland skal være et fantastisk sted for alle.

Publisert
  1. Bergen
  2. Parkering
  3. Tur
  4. Vinter

Les mer om dette temaet

  1. Rørt etter enorm parkeringsrespons

  2. Folk sprang til fjells og skapte parkeringskaos

  3. – Det er litt trist. Når vi endelig får snø, hadde det vært kjekt om den fikk ligge litt.

  4. Kva skjedde med Kvamskogen?

BT anbefaler

– Jeg tror dette hadde holdt mot ganske mange lag i Eliteserien

Nok et tap er et faktum.

LES SAKEN