Siden 1961 har Olav Øgaard vært organist i Slettebakken menighet, frem til han ble pensjonert i fjor sommer.

Øgaard var ute og gjorde opprydningsarbeid 14. februar etter stormen Ninas herjinger. Han felte trær i Sædalen da en trerot veltet over ham.

Politiet rykket ut og Øgaard fikk behandling av helsepersonell på stedet før han ble fraktet til Haukeland universitetssykehus.

Fredag døde han som følge av skadene fra ulykken.

— En som bygget menigheten

Det preger Slettebakken menighet, forteller sogneprest Jorunn Johnsen.

— Han har virkelig satt spor i menigheten, etter så mange år. Øgaard var en inspirator, en veldig samlende person og en utrolig flott kollega. Han er en av dem som har bygget menigheten, sier hun.

Sognepresten vil særlig trekke frem det musikalske og sosiale. I fjor ble han utnevnt som æresmedlem i Norsk kirkesangforbund.

— Han var veldig dyktig musikalsk og gjorde en kjempejobb med korvirksomheten. Utallige barn og voksne har gått i kor hos ham og han hadde brede kontakter i det kirkemusikalske miljøet i landet. Det gjorde ham veldig viktig for svært mange mennesker, sier hun.

- Et stort tomrom

Også Lars Petter Eide, som har vært prest i kirken de siste 14 årene, kjente ham godt. Han har bare godt å si om Øgaard.

— Han var en veldig kjærlig og avholdt organist og et flott og raust medmenneske som har satt spor etter seg. Det er et stort tomrom etter ham nå. Våre tanker går til familien hans, sier Eide.