- Er glad ungene ble igjen hjemme

Da Frode Kalsås startet motoren på den nye båten for første gang, eksploderte den i flammer. Onsdag kveld var han bare takknemlig for at de to barna ville bli hjemme.

REDDET AV MOTORKASSEN: Frode Kalsås tok dette bildet rett etter han hadde berget seg unna den eksplosive brannen på familiens nye båt. Da han startet motoren for å legge ut på jomfruturen til Sotra, gikk det helt galt. FOTO: FRODE KALSÅS Foto: FRODE KALSÅS

UTBRENT: - Flammene spredte seg til selve kaien. Det var kraftig røyk og store flammer, sier øyevitne Helene Dahle. Foto: Berit Løtvedt Bernson

KRAFTIG RØYK: Her er brannfolk i ferd med å slukke brannen. Foto: Marius Andreas Steinseth

brann30.jpg Foto: MARITA AAREKOL

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Bare timer etter familiens nyinvestering var hentet hos selgeren, gikk det helt galt. I samme sekund som Frode Kalsås startet motoren for aller første gang, eksploderte 150 liter drivstoff i et flammehav.

Dermed endte det som skulle være jomfruturen over til landstedet på Sotra ved kaien i Florvåg på Askøy. Kalsås sto midt i båten da det smalt.

— Det sa bare pang, uten forvarsel. Jeg fikk motorkassen over meg, noe jeg tror beskyttet meg mot flammene. Det gjaldt bare å hoppe over på kaien før brannen tok meg, forteller Kalsås sent onsdag kveld, bare timer etter at hans 19 fot lange Baylineren gikk opp i flammer.

Var ikke forsikret

Kalsås hadde ennå ikke hadde rukket å tegne forsikring på farkosten han betalte rundt 50.000 kroner for. Onsdag kveld var han ennå preget etter opplevelsen.

— Det er selvsagt ergerlig, men jeg er bare glad jeg er i live. Dette kunne gått så uendelig mye verre enn det gjorde. Materielle verdier er bare penger. Det viktigste er at ingen ble skadet, sier den båtvante bergenseren.

Egentlig skulle familiens to barn være med på å sjøsette nyinvesteringen.

— Heldigvis bestemte de seg i siste liten for å bli hjemme, sier Kalsås, som ikke er sikker på om han hadde rukket å evakuere seg selv og to barn fra den eksplosive brannen.

Etter et forgjeves slukningsforsøk, tok han seg tid til å ta et bilde av båten som ble ødelagt av flammene.

— Det tok ikke lang tid før jeg innså at slaget var tapt. Da var det bare å ringe etter brannvesenet, forteller Kalsås.

Kaien tok fyr

Flere øyenvitner som BT har snakket med, forteller at båtbrannen fremsto som svært dramatisk frem til brannvesenet fikk kontroll på situasjonen.

— Flammene spredte seg til selve kaien. Det var kraftig røyk og voldsomme flammer, sier Helene Dahle, som befant seg i en annen båt rett utenfor kaiområdet.

Erik Gjesdal, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, bekrefter at kaien ble skadet i brannen.

Hva som egentlig gikk galt ved kaien på Florvåg i går, kan verken Kalsås, politiet eller brannvesenet begripe. Politiet har opprettet etterforskning for å komme til bunns i brannårsaken.

— Båten er sikret, og skal gjennomgås av brannteknikere. Den videre etterforskningen vil vise hva som var brannårsaken. Både vi og båteier har en felles interesse av å finne ut hvordan dette skjedde, sier han

Tiden vil vise om familien forsøker seg på et nytt båtkjøp.

— Det er for tidlig til å begynne å tenke på det, men vi har en liten båt fra før. Den får duge inntil videre. Nå skal jeg bare slappe av og nyte resten av ferien med familien, sier den uheldige, men likevel så heldige bergenseren.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

På syv år prøvde Øystein fem jobber og tre utdanninger. Så traff han blink.

Alle tre valgte feil studier etter videregående. Slik løste de det.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Er du forvirret? Disse koronareglene gjelder akkurat nå.

  2. Mann plukket opp med redningsbåt fra Storelungeren

  3. Han var lyspunktet i det offensive spillet

  4. Her lider bergensdelegatene nederlag

  5. – Nokon trur visst at det er «kjøttnissen» som kjem med maten

  6. Koronasmittet innlagt på Stord sykehus