Flyet hentet ingen rederslektninger

Det var ikke andre passasjerer enn Trude Drevland, hennes sønn og havnedirektøren på privatflyet fra Flesland til Venezia.

PÅ JOBB: Ordfører i Bergen, Trude Drevland (H), sier hun anså turen til Venezia for å sjøsette skipet «Viking Star» som en ren jobbreise. Likevel tok hun ut ferie i dagene hun var vekke. Hun hadde også med sønnen sin, ifølge henne selv fordi det føltes trygt og godt. Foto: Ørjan Deisz

  • Pål Andreas Mæland
  • Eystein Røssum
  • Adalheidur Oldeide
  • Trond Olav Skrunes
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Bergensordføreren har både på sin egen Facebook-side og i et intervju med Bergens Tidende sagt at privatjeten var i Norge for å hente slektninger av rederen, Torstein Hagen. Både på reisen nedover og på hjemvei var familiemedlemmer med, har Trude Drevland flere ganger sagt.

Les også

-Trude gjør en kjempejobb

Fredag kveld bekreftet ordføreren overfor Bergens Tidende at dette ikke var korrekt når det gjaldt utreisen fra Flesland til Venezia.Hun var da blitt forelagt at BT hadde hentet inn opplysninger fra Avinor om turen. Disse viste at flyet hadde kommet direkte fra Venezia til Bergen, og at det også returnerte direkte til Venezia, uten noen mellomlandinger.

Også havnedirektør Inge Tangerås, som kun var med privatjeten nedover til Italia, bekrefter at det ikke var andre passasjerer om bord på denne delen av turen.

- Jeg var alene fra Bergen og omland havnevesen. Så var det to andre passasjerer, Drevland og sønnen hennes, sier Tangerås.

«En kjapp stopp i Bergen»

Norske luftfartsmyndigheters logger dokumenterte at Drevlands første versjon ikke kunne stemme.

Pressekontakt Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen skriver i en e-post at flyet kom rett fra Venezia, og at det landet på Flesland kl. 16.05 lokal tid. Etter litt over en time i Bergen dro privatjeten direkte tilbake til Venezia.

Les også

- Denne turen var jobb, jobb, jobb

Bergensordføreren forklarte torsdag kveld detaljert på sin egen Facebook-side om hva som skjedde da hun og sønnen ble hentet på Flesland 22. juni i fjor. Denne lå fortsatt ute i går kveld.Hun legger der vekt på at flyet ikke var sendt til Norge på grunn av henne.

«Saken er nemlig at rederen hadde sendt et fly til Norge for å hente noen familiemedlemmer og ville hente meg ettersom flyet likevel var i Norge. Etter at familien var plukket opp, gjorde flyet en kjapp stopp i Bergen», skriver Drevland på Facebook.

Hadde med slekt på returen

Meldingen ble lagt ut torsdag ettermiddag, før noen medier hadde fortalt om Venezia-turen.

Da Bergens Tidende intervjuet Trude Drevland torsdag kveld, fastholdt hun denne versjonen.

-  Rederiet valgte å bruke privatfly, fordi de uansett skulle fly ned to slektninger av reder Torstein Hagen, som også var med i flyet, sa Drevland til BT.

På flygingen tilbake fra Venezia, to dager senere, fløy maskinen videre til Gardermoen etter å ha sluppet av Drevland og hennes sønn. På denne returen var det etter det BT kjenner til med slektninger av rederen, slik også Drevland har forklart.

Trude Drevland ble sykmeldt fredag kveld. Kenneth Stien i Bergen Høyre skriver i en melding at ordføreren setter stor pris på all den omtanken mange viser henne. «Det er en krevende situasjon for Trude samtidig som hun ønsker å skjerme familien. Hun blir godt ivaretatt», skriver Stien.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Tok privatfly til sjøsetting i Venezia

  2. Jobbet hardt for reder etter luksustur

BT anbefaler

Da den unge mannen kjøpte ti flasker, fattet ekspeditøren mistanke

Vektere fulgte med, og politiet ble tilkalt.

LES SAKEN