- Jeg synes ikke noe om Venezia

PÅSPANDERT LUKSUS: - Hotellet var ikke det verste jeg har sett, sier ordfører Trude Drevland (H) om luksushotellet Danieli i Venezia, der hun og sønnen ble innkvartert av reder Torstein Hagen i fjor sommer. Hun forsikrer om at hun aldri ville reist til Venezia privat, og at turen for henne kun var arbeid. Foto: ØRJAN DEISZ

  • Denne turen var jobb, jobb, jobb. Og jeg var glad for å komme meg raskt ned og raskt hjem igjen, sier ordfører Trude Drevland (H).
  • Eystein Røssum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Les også: Tok privatfly til Venezia

Drevland sier det var en sterk forventning om at hun måtte delta på sjøsettingen av «Viking Star» i Venezia i fjor sommer.

— Utgangspunktet mitt var at det var fantastisk for Bergen med et skip som ville ha Bergen som snuhavn, og som ville døpes her. Men jeg så nok ikke alle konsekvensene av å ta på meg oppgaven som gudmor for skipet, sier ordføreren.

— Hva slags konsekvenser tenker du på da?

— Jeg visste ikke at det var forventet at gudmor måtte være med på sjøsettingen. Jeg visste heller ikke at jeg måtte være med på jomfruturen fra Bergen etter selve dåpen, sier Drevland.

BA omtalte sist uke at både ekteparet Drevland og havnedirektøren ble påspandert et minicruise fra Bergen til Oslo etter skipsdåpen 17. mai.

Torsdag ettermiddag fortalte ordføreren på sin egen Facebook-side at hun også var blitt fløyet med privat-jet fra Flesland til Venezia i juni i fjor, i forbindelse med at det nybygde skipet skulle få vann under kjølen.

PRIVATFLY: Dette private jetflyet kom til Flesland den 22. juni i fjor for å plukke opp ordfører Trude Drevland og frakte henne til Venezia. Med ombord var også sønnen hennes. Foto: Thorsten Pfau

— Hvorfor har du ikke fortalt om dette før? Du sa til BA at du villle føre minicruiset til Oslo inn i kommunens gaveregister, men nevnte ikke turen til Venezia?

— Jeg ble jo ikke spurt om Venezia-turen. Alt skal føres samlet inn i registeret, sier Drevland.

Tenkte først: Ups!

I sin forklaring om saken på Facebook skriver ordføreren at hun tok ferie i to dager i forbindelse med turen «fordi jeg følte at denne delen av gudmoroppgaven ikke skulle «belaste» min jobb som ordfører».

— Var dette privat ferietur?

— Nei, på ingen måte. Det var jobb, jobb, jobb. Et par dager før avreise fikk jeg beskjed om at det ville stå et privatfly og vente på meg på Flesland. Da tenkte jeg først: «Ups! Dette er ikke en verden jeg er vant med å ferdes i.» Det neste jeg tenkte, var at det var bra at jeg kunne komme meg raskt nedover og raskt hjem igjen, slik at jeg kunne gjøre jobben min her for Bergens innbyggere.

— Hvorfor tok du da ut ferie disse dagene, slik du også gjorde på turen til Oslo?

— Det kan du si. Jegsyntes denne gudmor-oppgaven tok så mye tid. Jeg tenkte at det kunne være mitt bidrag - å bruke et par feriedager. Jeg syntes det så ryddigere ut.

— Men det var ikke ferie?

— Slett ikke. Jeg synes ikke noe om Venezia. Det er altfor mye vann der.

— Du har vært der før?

— Nei. Men jeg kan ikke fordra vann. Og jeg visste jo at det var mye vann i Venezia. Og ut til verftet tok vi båt. Er det noe jeg ikke liker, så er det å være i båt. Dette var ingen tur jeg ville dratt på privat.

Luktet vann på hotellet

Hun beskriver luksushotellet hun og sønnen bodde på som «ikke det verste jeg har sett».

— Det var et celebert, gammelt hotell, med mye plysj. Og det luktet vann. Min sønn bodde på et ganske lite rom, jeg på et litt større - det skal sies. Alt dette var det rederiet som ordnet.

— Hvor mye tror du turen kan ha kostet til sammen?

— Jeg har fått oppgitt at det ville kommet på ca. 1500 amerikanske dollar (ca. 12.000 kroner) totalt, dersom vi hadde reist med vanlig rutefly. Rederiet valgte å bruke privatfly, fordi de uansett skulle fly ned to slektninger av reder Torstein Hagen, som også var med i flyet. Men jeg har bedt om å få vite en mer nøyaktig sum.

— Rederiet har brukt en god del penger på deg som gudmor. Samtidig har du engasjert deg for rederiet, blant annet ved å presse på for at skipet skulle få registreres i Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS). Ser du at noen kan mistenke en kobling mellom pengebruken og ditt engasjement?

— Alt kan mistenkeliggjøres. Men min ærlige og redelige hensikt har vært å engasjere meg til beste for byen min. Det må dere tro meg på.

- Kanskje naiv

— Hvorfor tror du reder Torstein Hagen ville ha deg som gudmor? Kan det tenkes at han han har sett det kunne være en fordel for ham og rederiet?

— Den tanken har ikke slått meg. Det er mulig jeg er grenseløst naiv. Men mitt motiv har vært å promotere Bergen, og det er det jeg har gjort. Jeg stiller alltid opp for Bergens interesser, enten det er olje- og gassnæringen, sjømatnæringen, shipping eller reiselivet.

— Er det noe du angrer på i denne saken, sett i ettertid?

— Jeg ser at det nok ikke var nødvendig å bruke ordførerkjedet ved en av anledningene. Det kunne jeg latt være. Men jeg mener både skipsdåpen, og at det står Bergen i hekken på Viking Star, er fantastisk for byen vår.

Diskuter saken under:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Hun var i et forhold med mannen som er tatt for dobbeltdrap. – De fem beste årene i mitt liv.

En dag fikk hun en telefon fra politiet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bil traff stein i Fjærlands­tunnelen . – Var én meter stor.

  2. Serveringsbransjen skriker etter folk. Derfor valgte de å slutte.

  3. – Jeg er ikke like bekymret som før

  4. Trafikkulykke på Askøy: – Mye tyder på høy fart

  5. Koronasmittet kjørte kollektivt og drosje gjennom 20 kommuner

  6. Denne snacksen har en norsk ingrediens du neppe har smakt før