Bombetrussel mot Nordnes skole

Nordnes skole ble onsdag morgen evakuert etter at det ble ringt inn en bombetrussel mot skolen.

Publisert Publisert

Politiet opplyser onsdag morgen at det er blitt ringt inn en bombetrussel mot Nordnes skole i Bergen.

– Vi er på stedet med patrulje og innsatsleder og er i dialog med skolen, sier operasjonsleder Jan-Tore Heggholmen i Vest politidistrikt.

Han forteller at det var friminutt da trusselen kom, og at skolens ledelse har tatt elevene med seg et stykke fra skolen.

Bombetrusselen ble mottatt klokken 09.26. Heggholmen forteller at flere skoler rundt om i Norge har mottatt samme trussel i samme tidsrom.

Les også

Gruppe hevder den bombetruer norske skoler på bestilling

FLERE TRUSLER: I tillegg til Nordnes skole i Bergen er det også ringt inn bombetrusler mot barneskoler i Skien og Trondheim. Foto: Bjørn Erik Larsen

Trusler mot flere skoler

Politiet i Telemark opplyser at det omtrent samtidig ble ringt inn en «uspesifikk trussel» mot Gjerpen skole i Skien, mens politiet i Sør-Trøndelag melder om det samme for Charlottenlund skole i Trondheim.

– Det har kommet flere bombetrusler, her hos oss er det mot Nordnes. Vi har gjort en del tiltak, sier Heggholmen.

– Vet dere hvem som står bak?

– Ikke foreløpig, men vi etterforsker for å finne ut hvem det kan være, sier Heggholmen.

Også Kvarstein skole i Vennesla mottok en bombetrussel onsdag, opplyser politiet i Agder til NRK. Det ble etter kort tid konkludert med at trusselen ikke var reell.

EVAKUERT: Skolen satte selv i gang evakuering da bombetrusselen ble ringt inn klokken 09.26 onsdag. Foto: Bjørn Erik Larsen

– Elever er engstelige

Ifølge innsatsleder Frank Listøl ble det sagt at det skulle være en bombe i et klasserom. Politiet har gjort et grovsøk i alle klasserom og fellesrom på skolen uten å finne noe, sa han i 10.30-tiden.

Elevene var da på vei inn igjen på skolen, til et informasjonsmøte i gymsalen, og politiaksjonen var avblåst.

– Det er klart dette er ubehagelig, og enkelte elever er blitt engstelige, sier Listøl til BT, mens en jente spør om han er helt sikker på at det er trygt å gå inn igjen.

En barneskole i Danmark ble også evakuert etter å ha mottatt en trussel omtrent samtidig som de norske skolene, opplyser dansk TV 2. Britiske medier melder at en rekke britiske skoler også ble evakuert etter det som omtales falske trusler fra automatiserte telefonoppringninger.

Også i januar i fjor ble det ringt inn bombetrusler mot flere norske skoler. En hackergruppe tok da på seg ansvaret.

REKTOR: – For noen var det en skremmende opplevelse, enkelte ble litt redde, sier rektor Sissel Karin Magnussen, her med avdelingsleder Rune Bråten. Foto: Bjørn Erik Larsen

– Tilfeldig at det ble Nordnes

Rektor Sissel Karin Magnussen sier til BT at enkelte elever ble redde.

– For noen var det en skremmende opplevelse, enkelte ble litt redde. Det er synd at slikt skjer, men det er vanskelig å gardere seg helt mot det, sier Magnussen.

– Hvorfor tror du Nordnes skole ble truet?

– Jeg tror det er tilfeldig. Politiet var ganske sikre på at det ikke var reelt, siden flere andre skoler også fikk en telefon.

Hun sier det er veldig uheldig at slikt skjer.

– Det får store konsekvenser for skolen. Vi er nødt til å ta det alvorlig.

ENGSTELIGE: Innsatsleder Frank Listøl forteller at enkelte elever er blitt engstelige. – Det er klart dette er ubehagelig, sier han. Foto: Bjørn Erik Larsen

Politiaksjonen avblåst

Listøl opplyser at skolen satte i gang evakuering selv da trusselen ble ringt inn av en mann som snakket gebrokkent engelsk. Politiet har avhørt den som tok imot telefonen og jobber nå med å finne nummeret det ble ringt fra.

– Det har vært trusler mot minst to andre skoler i dag, og det er naturlig å se dette i sammenheng, sier Listøl.

Politiaksjonen ble Nordnes skole ble avblåst klokken 10.25, etter at politiet hadde gjennomsøkt bygget uten å finne noe, opplyser Bergen kommune i en melding på kommunens nettsider. Elevene går tilbake til skolen og vil bli fulgt opp av skolen og skolehelsetjenesten, skriver kommunen, som opplyser at elevenes foreldre ble holdt oppdatert gjennom SMS-varslinger.

Vest politidistrikt opplyser onsdag ettermiddag om at politiet i Bergen gjør tekniske undersøkelser for å finne ut hvor trusselen kom fra.

«Kripos samkjører de ulike politidistriktene som hadde tilsvarende trusler i dag», skriver de i en pressemelding.

Publisert