Mer køkaos i vente

Stått i kø i Klostergarasjen? Det var nok ikke siste gang.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Biler ble stående i opptil 45 minutter i kø for å komme seg ut av Klostergarasjen tirsdag. Grunnen var at «Graveklubben» hadde startet gravearbeid i Nøstegaten ved Nøsteboden.

– Vi har innsnevret veien fra to til ett felt, og det har skapt kø. Det er ikke så mange andre måter å gjøre dette på, vi må snevre inn, sier Arne Jensen, prosjektleder i Vann og Avløps-etaten i Bergen kommune.

Ikke første gang...

Nøstet og områdene mot Puddefjordsbroen får et massivt ansiktsløft. Dette skaper problemer for byens bilister – om og om igjen.

Allerede i januar fikk myndighetene de første indikasjonene på at innsnevring av vei ville medføre kø.

_**Les mer:

Les også

Kø i Klostergarasjen

Kø i Klostergarasjen**_

_**Les også:

Les også

Hva skyldes den evige Kloster-køen?

Hva skyldes den evige Kloster-køen?**_

...og heller ikke siste

Det skal legges fjernvarme, bossrør, elkabler og rør for vannavløp og overvann. Ifølge Bergen kommunes gravekalender vil det graves i Nøstegaten helt til utgangen av året.

– Vi regner med at dette kommer til å gå seg til, det pleier alltid å bli litt sånn i noen dager i begynnelsen, sier Jensen om køene som oppsto.

– For det første så vil vi henstille til bilistene at de tenker litt mer når de kjører slik at de ikke kapper alle kryss, sier han.

– Så får man finne seg andre kjøremønstre hvis det er mulig, så hjelper det for de som er nødt til å kjøre.

Les også

Her skal det graves

Endring av lysregulering

– Vi har jobbet mye i dag med hvordan vi kan forbedre dette, men vi er ikke herre over infrastrukturen, sier Bjørg Hatlem, direktør i Bergen Parkering.

– Vi samarbeider med politiet, Graveklubben og Vegvesenet om hva som kan gjøres for å unngå kødannelser. Vi trenger nok denne uken for å forberede oss godt til neste uke, sier hun.

I løpet av uken som kommer vil de teste og observere, for å finne mulige løsninger på problemet. Neste uke ventes det at det vil være enda flere biler i Klostergarasjen, ettersom ferien nærmer seg slutt.

– I dag blir det endring på lysreguleringen så vi får testet ulike muligheter på lyskrysset. Da vil utkjøring fra Klostergarasjen bli prioritert i noe større grad.

– Vi ser også på om det er mulig å legge om trafikken som kommer fra Nordnes, sier Hatlem.

Hun er ikke fornøyd med at gravearbeidet skal pågå så lenge.

– Vi hadde håpet at dette skulle vare bare en måned, men det blir graving i andre deler av Nøstegaten som kan medføre ytterlige problemer, sier hun.

– Slå av motoren

Ifølge Hatlem hadde Bergen Parkering forventet problemer i forbindelse med gravearbeidet, men de hadde også forventet at det ville være dirigering av trafikken.

– På grunn av en glipp så var ikke politiet tilstedet, sier hun.

Bilistene som var «fanget» i Klostergarasjen i går ble oppfordret til å slå av motoren. Det er et måleapparat i garasjen som slår ut dersom det er for mye giftige gasser i luften.

– Det har ikke slått ut, sier Hatlem.

Hun har også et siste råd til hvordan du kan unngå å bli fanget i kø.

– Kom til Bygarasjen. Der har vi ledig kapasitet og vi er ikke berørt av gravearbeid. Ennå.

Så får resten smøre seg med tålmodighet, og

parkere som best de kan i Klostergarasjen...

Publisert: