Dømt for knivdrap

Aliyawar Ghulamshah fikk 15 års fengsel for Paradis-drapet i fjor.

Publisert Publisert

Musse Mohamoud Ahmed fra Somalia ble drept med 24 knivstikk på asylmottaket på Ny-Paradis 22. mai i fjor.

Nå er Aliyawar Ghulamshah, som også bodde på mottaket, dømt til 15 års fengsel. Det er i samsvar med dommen i Bergen tingrett.

Ikke nødverge

Ghulamshah har hevdet at han ble drepte i nødverge. Han har tidligere forklart at han ble truet og utsatt for vold fordi han konverterte fra islam til kristendommen.

Les også

- Musse hatet ikke kristne

Retten konkluderte med at tiltalte ikke handlet i nødverge, og pekte blant annet på at tiltalte var en god del høyere enn offeret. Ghulamshah hadde dessuten kledd seg i allværsjakke og hansker før drapet, selv om det var 24 grader ute. Retten mener klærne var velegnet til å skjule kniven.

Ahmed hadde 24 knivskader, hvorav åtte var potensielt dødelige.

— Voldsomt sinne

Rettens mindretall så ikke bort fra at tiltalte ble angrepet før drapet, og gikk derfor inn for 13 års fengsel. Flertallet mente derimot drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter.

Les også

Tok vinterhansker på før han drepte

«Tiltaltes sinne må ha vært voldsomt når en ser hen til den samlede voldsbruk avdøde har vært utsatt for», heter det i dommen.

Ghulamshah er afghansk statsborger. Han kom til Norge i 2009, og fikk endelig avslag på asylsøknaden i 2012. I tillegg til fengselsstraffen, ble han dømt til å betale 800.000 kroner i erstatning til de etterlatte.

Publisert