Haukeland etterlyser gode ideer

En ny digital postkasse skal senke terskelen for å levere gode ideer til Haukeland Universitetssykehus.

TAR IMOT: Haukeland har laget en digital postkasse der gode ideer mottas med takk. ODD E. NERBØ (arkiv)

«Idémottaket» åpnet tirsdag denne uken. Fem forslag er kommet inn til nå, sier prosjektleder Jarle Strømmen ved Seksjon for e-helse på Forskings— og utviklingsavdelinga.

Vaskbare snorer

Et av dem handler om bedre smittevern på en enkel måte, forteller Strømmen.

— Idéstilleren er opptatt av snorene vi trekker i for å åpne dørene inne på sykehuset. Disse blir ikke skikkelig rengjort. Ideen er å lage snorer som kan tas ned og vaskes, forteller Strømmen.

På «Idémottaket» tar sykehuset imot stort og smått fra ansatte, pårørende og pasienter. Målet er å gjøre sykehuset bedre, men tanken er også å få frem nye produkter som kan bli god butikk.

Den som leverer fra seg slike ting på «Idémottaket» sitter i så fall igjen med en tredel av produktets verdi. Resten går til de som investerer i å få det frem.

Les andres forslag

Alle innkomne forslag i e-posten blir grovsortert. De ideene som slipper gjennom første porten, legges ut på nettstedet, slik at andre som logger inn, kan få lese og diskutere dem.

«Idémottaket» driftes av selskapet Induct, som tidligere har laget tilsvarende idéportaler for andre norske og utenlandske sykehus. Bak idéportalen på Haukeland står også Bergen teknologioverføring som er et selskap der Helse Bergen og Universitetet i Bergen er de største eierne. Selskapet jobber med å bringe gode ideer fra sykehuset og universitetet ut i markedet.