- Jeg ønsker å være tilgjengelig både som venn og ordfører. Dette er en helt spesiell situasjon, sier Søviknes.

Det var onsdag ettermiddag at eneboligen til Frp-politiker Laila Reiertsen ble ødelagt i brann. Partikollega Terje Søviknes har hatt kontakt med henne etter tragedien.

- Heldigvis har de hatt folk rundt seg hele tiden. Men dette er en tragisk situasjon for Laila og familien hennes, understreker ordføreren.

Han vet ennå ikke om Reiertsen har ordnet seg et alternativt sted å bo. Ved behov vil kommunen bistå med hjelp.

- Forferdelig trist

Mange av Reiertsens sambygdinger, venner og partikollegaer har vist sin støtte til den tidligere stortingsrepresentanten på Facebook etter brannen.

«Nei og nei så forferdelig trist å lese om tragedien som har rammet dere Laila!!! Godt at alle er i sikkerhet!!!» skriver en av dem.

«Utrolig trist! Håper dere kommer dere raskt inn igjen» skriver en annen.

Flere skriver at de synes det er ekstra ille at noe slikt har skjedd like før jul. Ifølge brannvesenet var det store røykskader inne i huset etter at brannen var slukket. Restverdimannskap gikk onsdag ettermiddag gjennom huset for å se om de kunne sikre verdigjenstander.

Flammene sto ut

Politiet fikk melding om brannen på Steinneset i Os klokken 14.26 onsdag ettermiddag. Klokken 16 var brannen i hovedhuset slukket, men det brant fortsatt i et uthus. Der måtte brannvesenet bruke motorsag for å komme til brannen nede i bjelkelaget under bygget.

Da brannvesenet kom til stedet, sto allerede flammene ut fra første etasje. Politiet sier at brannen trolig startet her, men har ennå ikke konkludert med hva som er årsaken til brannen.

Reiertsen selv har ikke ønsket å snakke med pressen onsdag.