- Kjæresten forsøkte å holde han våken

Flere naboer ble vitne til at drapsofferet kollapset av sine skader. Ved siden av ham satt kjæresten, som forgjeves forsøkte å holde ham våken.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Etter knivslagsmålet klarte den nå avdøde mannen å ta seg ut av kjellerleiligheten.

Der segnet han om av skadene.

Flere naboer forteller om et voldsomt bråk fra en bil, som uten eksospotte kjørte til og fra eiendommen på Brattholmen på Sotra i natt.

— Jeg åpnet vinduet for å be dem om å roe seg, da jeg så en mann vakle nedover den glatte bakken utenfor her. Plutselig deiset han i bakken, så jeg løp ut for å se om jeg kunne hjelpe, forteller en nabo til bt.no.

Begge fra Brattholmen

Da naboen kom ut, så hun de omfattende knivskadene i mannens mageregion.

— Alt jeg kunne gjøre var å legge et teppe over mannen for at han ikke skylle fryse. Ved siden av satt kjæresten, som forsøkte å snakke med ham så han skulle holde seg våken, forteller naboen.

Les også

Knivdrept på Sotra

Både drapsofferet (31) og den 30 år gamle antatte gjerningsmannen er hjemmehørende på Brattholmen.Offeret er kjent av politiet fra tidligere forhold av mindre alvorlig karakter.

— Jeg så såvidt gjerningsmannen. Han virket relativt rolig, forteller naboen til bt.no.

AVSPERRET: Politiet har sperret av et området rundt huset der knivstikkingen skjedde.

Siktet på Haukeland

Den antatte gjerningsmannen ligger selv skadet på Haukeland Universitetssykehus.

— Han blir passet på av politistyrker på Haukeland. Mannen er ikke alvorlig skadet, etter det vi kjenner til, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt.

30-åringen ble i ettermiddag formelt siktet for knivdrapet.

— Siktelsen går på fortsettelig drap. Mannen opereres for lettere skader i armen, sier politiadvokat Ørjan Ogne. Mandag formiddag var siktede ennå ikke avhørt.

Fest i kjellerleiligheten

Ogne sier politiet har funnet og beslaglagt flere kniver. Han vil ikke gå inn på hva slags kniver det dreier seg om. Politiet har avhørt flere vitner til knivslagsmålet.

Bilen som drapsofferet kjørte, ble i 12-tiden tauet vekk av politiet for sikring av eventuelle spor og beviser.

Den siktede 30-åringen er ikke tidligere domfelt. Mannens forsvarer, Helge Wesenberg, sier han tidligst vil kunne få snakket med sin klient ut på kvelden.

Publisert: