Byrådet har i dag vedtatt å bygge en ny skole på Landås som skal ha plass til 450 elever, inkludert elever med spesialbehov, bekrefter skolebyråd Harald Victor Hove (H).

Skolebyggene skal dermed rives og en ny skole skal etableres på samme tomten. FAU-leder Anund Rannestad jubler over at det endelig ser ut til å bli ny skole for Landås-elevene.

Avventenede

— Dette er full seier. Jeg blir veldig glad. Dette viser at byrådet har tatt på alvor argumentene vi har spilt inn, sier Rannestad.

Han er fremdeles litt avventende.

— Det har ikke vært mangel på planer på Landås, det har vært mangel på realisering. Jeg blir enda gladere når man begynner å realisere planene, sier han.

Ifølge skolebyråden skal skolen stå ferdig i 2014, slik som planen opprinnelig var. Gamle Landås skole skal rives, og ny skole skal bygges på samme tomten.

— Dette henger sammen med at løsningen som ble foreslått i sin tid ikke blir billigere likevel. Det ville blitt en omfattende rehabilitering om man skulle innfri Arbeidstilsynets krav. Dermed faller det økonomiske argumentet bort, sier Hove til bt.no.

Han mener det da er bedre å bygge nytt bygg.

— Det har vært ønske både fra politikere og skoleledelse, og ikke minst foreldre, sier han.

På tide

Leder for komité for oppvekst, Pål Hafstad Thorsen (Ap) sin første kommentar er: - Bedre sent enn aldri.

Han mener å bygge en ny Landås skole er det eneste rette og viser til at planene fra 2006 er klare.

— Jeg forventer at skolebyråd Hove kommer med en forpliktende plan som viser til hvordan de nødvendige ekstra midlene vil komme på plass. Vi kan anslå at en ny Landås skole vil koste mellom 140-170 millioner kroner.

Kunne dette vært din skole?

BT setter i en serie artikler fokus på skolenes forfatning. Vi trenger din hjelp til å dokumentere skolenes sanne ansikt!

Hvordan står det til på din skole? Fryser du i klasserommet, er dusjene eller toalettene i stykker? Send bilder til 2211 eller skoleforfall@bt.no - eller fyll ut skjemaet under.

GRAVER: Bergen kommunale bygg har gravd opp langs skoleveggen for å få bukt med fuktproblemene.
RUNE BERENTSEN