- En forferdelig tragedie

Åpner kirken i Sagvåg i kveld.

MØTTE PRESSEN: Ordfører Liv Kari Eskeland i Stord kommune
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Kriseledelsen i Stord kommune satt fredag i møte etter drapet på en tre år gammel gutt i Sagvåg torsdag ettermiddag.

— Det er en forferdelig tragedie som har skjedd. En sånn hendelse gjør veldig sterkt inntrykk på oss Vi har et lokalsamfunn i Sagvåg spesielt og på Stord generelt som nok vil ha behov for å møtes og snakke sammen. Spesielt gjelder dette ungdommer. Derfor kommer vi til å åpne Nysæter kirke i Sagvåg fra klokken 18 i kveld, sier ordfører Liv Kari Eskeland til BT.

Åpen hele helgen

Kirken vil være åpen gjennom helgen, og det vil være folk fra det profesjonelle hjelpeapparatet til stede.

13-åringen som er mistenkt for drapet, er elev ved Nysæter ungdomsskole i Sagvåg.

— Vi drøfter nå blant annet hvordan vi skal møte elevene mandag morgen. Men unge som har behov for det, vil også ha mulighet til å møtes i kirken nå i kveld. Jeg regner med at mange vil komme dit, så sant de er hjemme nå i høstferien, sier ordføreren.

Rektor Trude Aamot ved 13-åringens skole var også til stede på møtet i kriseledelsen. Skolen har 226 elever og omtrent 30 ansatte.

— Jeg skal rett videre i nye møter med personalet ved skolen, hvor vi sammen med fagfolk skal snakke om hvordan vi skal møte elevene våre. Jeg håper vi kan være gode voksne for ungdommene, gi dem omsorg og vise at vi står sammen midt oppi denne tragedien, sier Aamot.

Familien følges opp

Både kommuneleger, representanter for Helse Fonna, rektor, rådmann, kommunalsjefer, psykologer, helsesøstre og representanter for kirken er til stede på møtet i rådhuset i Leirvik.

— Familien til de involverte barna får oppfølging av Distrikspsykiatrisk senter i Helse Fonna. Vi er opptatt av at familien skal få maksimalt god oppfølging, og at de må skjermes i denne tragiske situasjonen. Samtidig forstår vi at det er stort behov for informasjon i lokalsamfunnet, sier ordfører Liv Kari Eskeland.

Publisert: