28-åringen ligger henslengt i en hengekøye langs gjestehavnen i Vågen. Han er på besøk hos kompisen som driver et lite hengekøye— og drageutsalg. Lørdag var han på jobb hele dagen, derfor var det en stor glede å våkne opp til over tyve grader i Bergen søndag.

— Det finnes ikke noe vakrere sted når solen skinner. Atmosfæren er god, og bergenserne er greie. Likevel må jeg jo innrømme at det stort sett regner her. Ja, nesten alltid, sier han og smiler.

Bak ham leker kameraten Olimpiu Colin med en drage.

— Det er god atmosfære her i dag, men jeg har bare solgt to hengekøyer, sier han.

DRAGEVÆR: Til tross for skyfri himmel, var det også litt vind søndag. Det ga fart i dragene til Olimpiu Calin og Solène Francois.
Vegar Valde

Sommer hver dagGeir Ottar Fagerlid, meteorolog hos Værvarslinga på Vestlandet forteller at gradestokken nesten bikket 21 grader søndag. Varmest var i Ullensvang og på Kvamsøy, hvor det var over 22 grader. I Bergen endte vi på 20,7 grader.

— Sommeren har helt klart kommet, og vi er jo snart i juni. De siste årene har mai vært en skikkelig fin måned. Denne uken får vi over tjue grader hver dag, forteller han.

Varmest kan det bli torsdag og fredag med hele 25 grader.

Magisk dag

Cathrine Carlsen (16) og vennegjengen ifra Åsane er på tivoli. Hun er helt svimmel, etter å ha blitt kastet rundt av en edderkopp-karusell i neonfarger ved kaien utenfor Håkonshallen.

— Jeg tør å ta alt jeg. Det var utrolig gøy. Det er bare sykt bra vær i dag, og da må man bare være ute, sier hun.

IKKE REDD: Denne vennegjengen tør alt på tivoli. - Nå går veien videre til koppene, forteller Cathrine Carlsen. Her sammen med vennene Remi Rolland og Maylinn Leknes.
Vegar Valde

Like bortenfor står Stian Nilsen og studerer karusellene. Han har ennå ikke tatt noe, men vurderer å kaste seg inn i leken med sin vennegjeng. Solen speiler seg i solbrillene hans, mens diskomusikken fra tivoliet overdøver det meste som blir sagt.

— Åh! Denne dagen er bare magisk. Dette er det beste stedet i verden, sier han.

Ingen rekord

Til tross for full sol, var det noen harde vindkast søndag, særlig i de tidlige morgentimer. De forsvinner til uken, ifølge Værvarslinga.

— Det var opp imot stiv kuling noen steder, blant annet på Fedje. Vinden vil løye til bris søndag kveld, og resten av uken vil det nesten ikke være noen vind, lover han.

I fjor på 18. mai var det 28 grader i Bergen, dermed blir det ingen rekord.

— Men det blir i alle fall en veldig deilig uke, sier han.

FULL FART: Cathrine Carlsen og vennegjengen valgte å gå på tivoli i det fine været. - Man kan jo ikke være inne når solen skinner. Det er en utrolig fin dag, sier hun.
Vegar Valde