Koker for gull

Onsdag kan austevollingen Ørjan Johannessen bli europamester i kokkekunst.

Publisert: Publisert:

TEAM ØRJAN: 8. mars presenterte Ørjan Johannessen sitt team i Oslo før avreise til Brussel. Siden 11. mars har de lagt i hardtrening foran EM og i morgen er det alvor. Foto: HÅVARD BJELLAND

TEAM ØRJAN: 8. mars presenterte Ørjan Johannessen sitt team i Oslo før avreise til Brussel. Siden 11. mars har de lagt i hardtrening foran EM og i morgen er det alvor. Foto: HÅVARD BJELLAND

TEAM ØRJAN: 8. mars presenterte Ørjan Johannessen sitt team i Oslo før avreise til Brussel. Siden 11. mars har de lagt i hardtrening foran EM og i morgen er det alvor. Foto: HÅVARD BJELLAND

TEAM ØRJAN: 8. mars presenterte Ørjan Johannessen sitt team i Oslo før avreise til Brussel. Siden 11.mars har de lagt i hardtrening foran EM og i morgen er det alvor. Foto: HÅVARD BJELLAND

— Jeg og resten av teamet på syv har trent på fulltid til konkurransen de siste månedene, forteller 26-åringen på telefon fra Brussel.

Det er her han skal konkurrere om EM-tittelen med kokker fra 19 andre land. Hovedmålet for samtlige er å komme videre til Bocuse d' Or i Lyon, selve Verdensmesterskapet, i 2013.

Uvanlig talent

— Jeg satser alt på å vinne i EM i Brussel, og blir skuffet om det ikke blir gull, medgir Ørjan Johannessen.

Onsdag klokken ni går han i gang med å tilberede ett fiskemåltid og en helstekt kylling. Hovedingrediensene er bestemt på forhånd, men garnityret kan han selv velge. Og da går han for trøfler i begge retter. Pluss mye annet godt. I 18-tiden skal vinneren kåres.

Ørjan vokste opp i Bekkjarvik Gjestgiveri og gikk blant annet i lære på Hotel Neptun i Bergen. I fjor ble han kåret til Årets kokk i Norge og hyllet som et uvanlig talent av juryleder Eyvind Hellstrøm.

Ordføreren

Sist Norge vant VM var i 2009 med Geir Skeie fra Fitjar, som i likhet med Johannessen nå holder til i Sandefjord.

— Ordføreren og 30-40 andre austevollinger kommer til Brussel for å heie. Det blir gøy! Jeg har ikke merket nervene ennå, men jeg er spent, sier kokken dagen før han kanskje blir europeisk mester i kokkekunst.

Publisert: