- Satte hunden på voldtektsmann

30-åringen reagerte lynraskt da han hørte kvinnen rope «nei». Mannen som er siktet for forholdet fremstilles for varetekstfengsling tirsdag.

HUNDEN LA PÅ SPRANG: Hundeeieren pusset hunden Diesel på mannen han mener voldtok en kvinne ved Ladegårdsgaten. FOTO: Silje Gomnæs
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Hundeeieren satt sent oppe og så film da han oppdaget det som skal ha vært en overfallsvoldtekt i Sandviken natt til søndag.

— Jeg så ut av vinduet og fikk se en mann beføle en dame. Da hun begynte å skrike nei, reagerte jeg og tok med meg hunden ut, sier helten, som ikke ønsker å få navnet sitt på trykk.

Da han kom ut på gaten, hadde mannen dratt kvinnen med seg opp i grøntområdet mellom Ladegårdsgaten og Krohnengen skole i Sandviken. Her kjempet kvinnen, delvis avkledd, mot mannen. Hundeeieren ble vitne til det han mener var en voldtekt.

— Jeg ropte «Hei! Hva driver du med!». Mannen spratt opp som et lyn, fikk på seg buksene og la på sprang bortover Ladegårdsgaten. Alt gikk helt utrolig fort, sier hundeeieren.

Holdt mannen fast

For å fakke mannen, satte hundeeieren hunden sin på ham ved hjelp av signalordet «Tyson». Den 62 kilo tunge hunden la på sprang.

— Diesel løp etter og kontret mannen. Han ble så overrasket at han snublet og falt i bakken. Da tok jeg ham igjen og holdt ham til politiet kom, sier hundeeieren.

Han er veldig klar på hva han synes om hendelsen.

— Det nytter ikke å voldta folk i Ladegårdsgaten. Han traff virkelig på feil person, sier han.

Les også:

Les også

- Det er ingen vits å ringe politet. Jeg ordner dette selv!

Nektet alt

— Da jeg hadde ham i bakken, prøvde han å si at han ikke hadde gjort noe. Jeg svarte at jeg visste godt hva han hadde gjort, sier den navnløse helten.

En av naboene, student Anders Rolfsen Ask, hørte levenet utenfor og åpnet vinduet. Der så han hundeeieren holde nede en annen mann, og fikk beskjed om å ringe politiet. Hundeeieren hadde et par håndjern i leiligheten sin, som Rolfsen Ask løp og hentet. Deretter fikk den antatte gjerningsmannen påsatt håndjernene til politiet kom.

Rolfsen Ask sprang da opp til stedet der voldtekten skal ha skjedd.

— Det satt en dame i gresset der. Jeg prøvde å snakke til henne, men hun svarte ikke. Hun var nok helt i sjokk, sier Rolfsen Ask til bt.no.

Kvinnen var fortsatt delvis avkledd.

Siktet

Politiet ble varslet klokken 02.30. Den antatte gjerningsmannen, en 27-åring, er pågrepet og siktet for voldtekt.

Ifølge politiloggen er offeret en kvinne i 50-årene. Hun ble ifølge vitner dratt med opp i parken via flere gater i Sandviken.

— Kvinnen ble kjørt til legevakten for å få bistand, sier politiets operasjonsleder Konrad Grindeland til bt.no.

Det er foreløpig ikke kjent om kvinnen og mannen kjente hverandre.

- Har rett mann

Politiadvokat Helge Vigerust bekrefter at en person grep inn og holdt den siktede fast til politiet kom. Av hensyn til etterforskningen er han sparsom med detaljer.

— Det viktigste å få frem nå er at det ikke går en ukjent overfallsmann løs i Bergen, sier Vigerust.

Han er overbevist om at politiet har tatt rett mann. Den antatte gjerningsmannen er avhørt, men nekter for voldtekt. Han hadde søndag kveld ennå ikke fått oppnevnt forsvarer. Også fornærmede og vitner skal avhøres, ifølge politiadvokaten.

Både kvinnen og siktede er blitt undersøkt av lege. Resultatet av disse undersøkelsene er ennå ikke kjent.

Den antatte gjerningsmannen skal ikke ha brukt våpen, ifølge Vigerust.

Her skal voldtekten ha skjedd (artikkelen fortsetter under bildet):

Mørke gater

Hendelsen opprører folk i nabolaget.

— Det er et rolig strøk, men enkelte ganger har det skjedd ting her. Jeg var selv vitne til et ran en gang, sier Sverre Sørestrand (64), beboer i Repslagergaten i over 20 år.

Han hørte ingenting i natt.

— Men mange av sidegatene er mørke som om det skulle vært ute på landet. Selv min kone synes det er skummelt å gå der det er mørkt. Hun jobber i helsevesenet og kommer ofte hjem om natten, sier Sørestrand.

- Gale folk

— Jeg synes det er helt forferdelig, sier Anna Eline Apold som bor i Sandviksveien.

Hun sto og ventet på bussen i Ladegårdsgaten da bt.no traff henne søndag morgen.

— Jeg har hørt om flere slike voldtekter i Bergen. Man må virkelig tenke seg om før man skal gå hjem alene hjem nattetid. Det finnes gale folk alle steder, sier Apold.

Fremstilles tirsdag

Mannen som er siktet for forholdet kommer til å bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av tirsdag.

— Jeg kommer til å be om fire uker, sier politiadvokat Trond Eide.

Bakgrunnen for fengslingen er dels faren for gjentakelse, samt hensynet til den allmenne oppfatningen.

— Det kan oppfattes som støtende for resten av befolkningen om en person blir løslatt i en så alvorlig sak som dette, sier Eide.

Mannen har fått oppnevnt Jostein Alvheim som forsvarer. Han sier til bt.no at klienter nekter straffskyld etter siktelsen. Ut over det ønsker han ikke å kommentere saken.

Har du tips til denne saken? Kontakt oss på telefon 02211 eller epost 2211@bt.no.

  • BT presiserer: Noen nye lenker og et nytt kart ble lagt inn i denne saken i januar 2016, da saken igjen begynte å spre seg i sosiale medier. Teksten for øvrig er uendret.
Publisert:
ÅSTEDET: Politiet har sperret av området hvor voldtekten skal ha skjedd, like ved Krohnengen skole. FOTO: Sonja Ystaas
NABOER: Samboerparet Christian Skagen og Torild Sæther bor nær parken hvor den antatte voldtekten skjedde. – Jeg må tenkte meg nøye om neste gang jeg skal gå hjem fra byen alene om natten, sier Sæther. FOTO: Sonja Ystaas.