Tidligere angrep mot islamkritikere

NTB har laget denne oversikten.

 • Rune Christophersen
Publisert Publisert
 • Jyllands-Posten trykket i 2005 en side med karikaturtegninger av muslimenes profet Muhammed. Flere europeiske aviser, også norske, valgte etter hvert å sette karikaturene på trykk.
 • Jyllands-Posten og Kurt Westergaard, tegneren bak den mest kontroversielle av karikaturene, har siden vært mål for flere planlagte terroraksjoner, deriblant et drapsforsøk på Westergaard i 2010 og et planlagt bombeangrep mot Jyllands-Postens lokaler i København.
 • En svensk avis trykket i 2007 tegninger av profeten Muhammed som en hund. Kunstneren Lars Vilks som står bak tegningen, er i ettertid blitt utsatt for drapstrusler og drapsforsøk.
 • To fremtredende nederlendere er blitt drept etter å ha kritisert islam: Politikeren Pim Fortuyn i 2002 og filmskaperen Theo van Gogh i 2004.
 • I 2011 ble det kastet en brannbombe mot Paris-kontorene til Charlie Hebdo etter at det franske satiriske magasinet trykket en karikatur av Muhammed på forsiden.
 1. januar 2015 ble minst 11 personer drept da maskerte menn tok seg inn i kontorene til Charlie Hebdo. Angrepet er det fjerde mest dødelige terrorangrepet på 2000-tallet etter Utøya, London og Madrid.
Publisert
BT anbefaler

Usikkert når de evakuerte kan flytte hjem

Brannvesenet rykket massivt ut til en storbrann i Godvik fredag kveld. Ingen personer skal være skadet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Fryktelig trist både for kundene våre og ansatte

 2. Blir klærne rene på 30 grader? Vaskeeksperten svarer.

 3. – Glorifiseringen må ta slutt. Det var drit på 90-tallet også.

 4. Krangel har splittet turistbygden. Nå prøver investorer igjen.

 5. Are (45) fikk publikum til å gråte med lego

 6. Snart forsvinner BankID på mobil – dette må du gjøre