Full utrykning til brann hos Havforskningsinstituttet i natt

Brann i et teknisk anlegg hos Havforskningsinstituttet på Nordnes førte til at åtte biler fra brannvesenet rykket ut i natt.

Publisert Publisert

ÅPNE FLAMMER: Det var åpne flammer da brannfolkene kom inn i Nordnesboder 5. Foto: Christine Fagerbakke, Havforskningsinstituttet

– Trebygningen ligger i et brannsmitteområde. Da den automatiske brannalarmen ble utløst klokken 03.30, rykket vi ut til mulig storbrann, sier vaktkommandør Håkon Myking ved 110-sentralen.

Da brannvesenet kom til stedet var det mye røyk ute i gaten. Den første bilen ba straks om mer ressurser. Til sammen var seks brannbiler og to befalsbiler på stedet.

TREBYGNING: Havforskningsinstituttet har aktiviteten sin fordelt i flere bygninger på Nordnes. Det var i denne bygningen brannen oppsto. Foto: Christine Fagerbakke, Havforskningsinstituttet

Laboratorier ute av drift

– Det tekniske anlegget der brannen oppsto sørger for elforsyning til ventilasjonsanlegget, sier Øystein Brun, som er avdelingsdirektør for infrastruktur ved Havforskningsinstituttet.

To laboratorier i bygget har mistet ventilasjonen som en følge av branntilløpet.

– Disse er nå delvis ute av drift. Vi har allerede fått fagfolk på plass for å reparere skadene, men vi regner med at det går noen dager før laboratoriene er i full drift igjen, sier Brun.

AVVERGET STORBRANN: Nordnesboder 5 ligger i et brannsmitteområde. Rask innsats og gode brannsikringsløsninger førte til at ilden raskt kom under kontroll. Foto: Christine Fagerbakke, Havforskningsinstituttet

Konsekvensen av brannen er at flyten av prøver fra Havforskningsinstituttet vil stoppe opp.

– Det vil bli en del forsinkelser i analyser og data knyttet til sjømattilstand. Det er ikke vannskader i bygget, sier avdelingsdirektøren.

– Gikk heldigvis bra

Havforskningsdirektør Sissel Rogne sier hun er svært glad for at brannen ikke spredte seg.

– Det er mange utfordringer med laboratorier i gamle trebygninger. Her er blant annet en del kjemikalier. Heldigvis gikk dette bra, sier Rogne.

Kjemikaliene er lagret i brannskap.

Trebygningen er utstyrt med overrislingsanlegg. Ifølge vaktkommandør Myking var det åpne flammer i de tekniske skapene.

– Da våre folk tok seg inn, var det sot og røyk i rommet. Vi avsluttet arbeidet på stedet i natt og har ingen ressurser på Nordnes nå, sier han.

TEKNISK SKAP: Slik så det ut i skapet der brannen oppsto. Foto: Christine Fagerbakke, Havforskningsinstituttet

Publisert