Fører fløyet til sykehus etter at bil kjørte i fjellveggen i Lærdalstunnelen

Politiet fikk opplyst at tilstanden til bilføreren var stabil etter at han natt til onsdag kjørte i fjellveggen i Lærdalstunnelen.

Publisert Publisert

VRAKET: Den mannlige føreren var alene i bilen som traff fjellveggen. Foto: POLITIET

Den mannlige sjåføren kjørte inn i fjellveggen 6–7 kilometer inne i den 24,5 kilometer lange Lærdalstunnelen. Politiet ble varslet om ulykken klokken 00.50 onsdag.

– Fører klaget over smerter i bryst og rygg, og ble i første omgang kjørt til Lærdal sykehus. Etter vurdering av tilstanden, ble sjåfør sendt videre til Førde sykehus med luftambulanse, sa operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt ved 05.15-tiden onsdag morgen.

– Våken og bevisst

Han fortalte at bilføreren var våken og bevisst da andre veifarende kom til ulykkesstedet. Ifølge operasjonslederen skjedde ulykken i en 80-sone.

– Bilen er å regne som totalvrak etter det som var en singelulykke. Det var ingen andre enn føreren i bilen, og ingen andre biler involvert i ulykken, sa Rebnord i morges.

Lærdalstunnelen ble stengt etter ulykken, men åpnet igjen klokken 05.00.

Ikke avhørt

– Har det vært vitner til ulykken?

– Ikke til selve hendelsen, men det har vært trafikk i tunnelen som har observert bilen. Politiet har snakket med dem, men de er ennå ikke avhørt, sier politioverbetjent Knut Arne Klingenberg onsdag formiddag.

Han er tjenestestedsleder for Lærdal og Aurland lensmannskontorer.

– Vet dere noe om hvor skadet bilføreren er?

– Politifolkene som var på jobb i natt fikk opplyst at tilstanden hans var stabil etter at han var flyttet til sykehuset i Førde, sier Klingenberg.

Politioverbetjenten forteller at de jobber med å få til at enten ulykkeskommisjonen fra Statens vegvesen, eller andre fagfolk skal gjøre tekniske beregninger inne i tunnelen så snart det lar seg gjøre.

Politiet driver med teknisk og taktisk etterforskning av ulykken.

– Vi er ikke koblet på denne ulykken, men vil bistå politiet med undersøkelser i etterkant hvis det er behov for det, sier Anne Margrethe Bøe i Statens vegvesens ulykkesgruppe.

Publisert