– Dette blir kanskje en av de siste virkelig fine høsthelgene

– Temperaturen er perfekt for en tur i shorts og T-skjorte, sier Samuel Arruda.

Publisert Publisert

NYTER VARMEN: Samuel Arruda har tatt en pause fra lesesalen og synes T-skjorte og shorts er et passende antrekk i høstvarmen. Foto: Alice Bratshaug

Klokken 13 fredag ble det målt 12,6 grader på Florida i Bergen. Dette var den høyeste temperaturen i Hordaland denne dagen, mens Fureneset i Fjaler var varmest i Sogn og Fjordane med 11,7 grader.

Portugisiske Samuel Arruda har tatt seg en tur ut. Den 22 år gamle biologistudenten ved Universitetet i Bergen vil slappe av litt i det fine høstværet, før han skal tilbake på lesesalen.

– Høsten her er så fargerik sammenliknet med Portugal. Fargene bare popper ut.

UT PÅ TUR: Mange benyttet det fine været fredag til å være ute. Foto: Alice Bratshaug

– Det er fredag og søndag som får det beste været. Vil du ha strålende sol når du er ute på tur, ville jeg ha planlagt en lang fjelltur på søndag, foreslår vakthavende meteorolog Magni Svanevik ved Meteorologisk institutt i Bergen.

Resten av fredagen blir også svært bra.

– Det er litt mer skyer sør i Sunnhordland, og der kan det komme litt regn seint fredag kveld, sier meteorologen.

DEILIG i PARKEN: Danske Stine Skovhøj forteller at hun blir glad og får energi av solen. Foto: Alice Bratshaug

På en benk i Nygårdsparken sitter Stine Skovhøj og slapper av. Hun gleder seg over det nydelige været denne fredag ettermiddagen.

– Bergen i solskinn er noe av det smukkeste. Det blir nok en fjelltur på meg i helgen. Man blir bare glad av denne solen og får masse energi, sier den danske 33-åringen til Bergens Tidende.

Strålende sol og blå himmel preger både Hordaland og Sogn og Fjordane ved inngangen til helgen.

VAKRE HØSTFARGER: Skal du legge ut på en lang fjelltur og vil ha strålende sol, foreslår meteorologen at du venter til søndag. Foto: Alice Bratshaug

Lørdag blir derimot ikke været like fint.

– Det er et lavtrykk som har surret over Storbritannia som beveger seg sakte østover, og det har med seg kraftige byger. Da blir det litt mer skyer og regnbyger. Det blir dårligst vær i Hordaland, og finere i Sogn og Fjordane, forteller Svanevik.

Fra lørdag morgen blir det sterk kuling fra nordøst fra Måløy og nordover. Mest vind blir det rundt Stadt, men vinden avtar utover ettermiddagen og mot kvelden.

– I Hordaland blir frisk bris fra øst, men frisk bris kan man merke godt. Det er mye fint vær gjennom helgen. Dette blir kanskje en av de siste virkelige fine høsthelgene, sier meteorologen.

FINT SØNDAG: Da skal det igjen bli sol og fint vær. Foto: Alice Bratshaug

Søndag blir også veldig bra værmessig. Da beveger lavtrykket seg nemlig videre, og fra søndag morgen og formiddag er det ventet sol og fint vær. Temperaturene i Bergen og Hordaland blir liggende på samme nivå med 11–12 grader på dagtid.

– I Sogn og Fjordane blir det kanskje litt kjøligere, i underkant av ti grader, antyder Svanevik.

Neste uke blir været vanlig igjen. Fra tirsdag blir det nemlig en del regn og lavere temperaturer.

Publisert