Meteorologen: – Dette blir en kjempehelg for vestlendingene

Et solid høytrykk sørger for flott sommervær på Vestlandet gjennom hele helgen. I indre strøk blir det sydenstemning.

Publisert:

PRØVER LYKKEN: Florian Constantine og Gabriel Ragnar Florianson ved Smålungeren. – Mobilen var tom for strøm, så Gabriel Ragnar ble heller med og fisket. Han syns dette er like gøy - om ikke bedre, sier Constantine. Foto: Bård Bøe

Juni måned har så langt bydd på både vekslende og til tider høstlig vær for vestlendingene. På vei inn i juli måned sørger en høytrykksrygg for en svært behagelig værtype.

Meteorolog Marian Aabrekk hos Storm Geo slår fast at helgen blir upåklagelig.

– Ja, dette blir bra. Vi har et høytrykksområde som bygger seg opp over Sør-Norge og som beveger seg videre mot Nord-Norge. For Bergen og Vestlandet blir det en kjempehelg, sier Aabrekk.

Hett i innlandet

I Bergen vil gradestokken vise i overkant av 20 grader, mens det i indre strøk blir temperaturer som matcher både Las Palmas og Madrid.

– Det skyldes at disse områdene ikke får inn kald havluft på noe vis. På Voss kan det for eksempel komme opp i 25 grader. Ellers er det lokale forskjeller som er avgjørende på temperatursiden, sier Aabrekk.

Vestlendingene er ikke de eneste som får finvær den neste uken. I hovedstaden og flere andre steder på Østlandet ventes høye temperaturer som bikker 30-tallet. Nedbøren vil være så godt som fraværende.

SKYFRITT I SØR: Dette satellittbildet ble tatt klokken kvart over ti fredag. Det viser skyfritt og finvær i sør, mens det nord for Stad og Dovre er en skyet værtype med regnbyger. Foto: Storm Geo

Stabil værtype

At vi nå kan gå inn i en ny og langvarig godværsperiode etter hetebølgen i mai, er oppsiktsvekkende, ifølge Meteorologisk institutt.

– Jeg har ikke opplevd så fint vær tidlig på våren og forsommeren som det vi har hatt nå, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdal til NRK.

Trolig vil høytrykket ligge stabilt over Vestlandet i alle fall én uke frem.

– Det blir veldig mye fint vær frem mot neste helg. Det betyr ikke at det da tar slutt, men det er så langt prognosene strekker seg, sier Aabrekk.

FERIEMODUS: Ursula og Korbain er en uke på ferie i Bergen. – Vi forberedte oss på regn, men dette er jo en koselig overraskelse, sier hun. Da hun studerte ett år i Bergen for ti år siden, var det stort sett regn. Foto: Bård Bøe

Friskt i sjøen

For badenymfer vil det være gode muligheter for å bli avkjølt ved de ulike badestedene i Bergen. De siste målingene fra Bergen kommune viser følgende badetemperaturer:

Helleneset: 12,9 grader (målt 26. juni)

Nordnes sjøbad: 13,6 grader (målt 26. juni)

Sandviken sjøbad: 13,3 grader (målt 26. juni).

Garnes, Arna: 13,8 grader (målt 27. juni).

Gamlehaugen, Fana: 15,2 grader (målt 28. juni).

Kyrkjetangen, Fyllingsdalen: 15, 2 grader (målt 28. juni)

Godvik, Laksevåg: 13,3 grader (målt 26. juni)

Grønevika, Ytrebygda: 14,6 grader (målt 25. juni).

Grønskjeret, Åsane: 14,6 grader (målt 26. juni).

Publisert: