Tangerås: En kjærkommen julegave

Havnesjef Inge Tangerås er lettet over at korrupsjonssaken mot ham er henlagt.

Publisert Publisert

HAVNESJEF: Inge Tangerås har vært under etterforskning for korrupsjon i halvannet år. Nå er saken henlagt. Foto: Jan M. Lillebø

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Fredag kom nyheten om at Statsadvokatene i Hordaland har henlagt korrupsjonssiktelsene mot eks-ordfører Trude Drevland, havnesjef Inge Tangerås og skipsreder Torstein Hagen.

De har vært under etterforskning for korrupsjon i halvannet år i forbindelse med den såkalte cruise-saken.

– Det har vært en belastning

Nyheten om at saken er henlagt er en kjærkommen julegave, sier Tangerås til BT.

– Jeg er først og fremst glad for at det er kommet en avgjørelse. Etter min mening har det tatt svært lang tid å konkludere i en sak som vi mener både har vært oversiktlig og ha begrenset omfang, sier Tangerås.

Han satt i dag i møte med advokaten sin og gikk gjennom statsadvokatens avgjørelse.

− Hvordan har ventetiden vært?

− Det har vært en belastning å ha usikkerheten hengende over seg. Men jeg har fått veldig mye oppmerksomhet og omsorg fra mange hold. Fra familien, venner, kolleger og andre havnesjefer i Norge. Dette har vært viktige støtteerklæringer for meg.

– Hva har du gjort på i den tiden du har vært suspendert fra stillingen som havnesjef?

− Forskjellige ting, men jeg vil ikke legge skjul på at det er utfordrende å ikke ha et arbeid å gå til. Jeg har hatt et savn etter å gå på arbeid og å fylle dagene med jobben.

Kritisk til politiet

Svein Aage Valen er havnedirektørens advokat. Politiet anbefalte statsadvokaten å tiltale Tangerås for korrupsjon.

– Politiets innstilling har ligget der siden juni, og den har vi vært sterkt uenig i. Vi har redegjort grundig overfor statsadvokaten om hvorfor politiets innstilling var feil. Når saken er henlagt, har de jo tatt våre innvendinger til følge, sier advokaten.

Les også

Derfor mente politiet at ordføreren og havnesjefen brøt loven

– Vil dere gå videre med noen krav som følge av den langvarige etterforskningen?

– Det er forhold ved politiets arbeid vi er sterkt kritiske til og selvfølgelig vil se nærmere på når ting har roet seg litt. Det er helt naturlig å vurdere et erstatningsansvar mot staten ved politiet, sier Valen.

Han påpeker at forholdene for Tangerås’ del var veldig begrenset, og at den «beklagelige tidsbruken skyldes andre enn ham».

– Vi gjør ingenting forhastet, skyter ikke fra hoften, men vi vil grundig vurdere en eventuell erstatningssak, sier Valen.

Publisert