Pingvinenes nye hjem

De 12 pingvinene som dro fra Akvariet for å bli kinesere, har det helt topp i sine nye hjem.

Publisert Publisert

TRIVES: Pingvinene som dro til Kina i februar, er ferdig i karantenen og har det helt utmerket sammen med sine nye venner i Kina. Foto: privat via Akvariet i bergen

  • Håkon Glatved-prahl
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Alt har gått fint, både transporten, karantenetiden og velkomsten i de to dyreparkene et stykke utenfor Shanghai, forteller Geir Olav Melingen, direktør på Akvariet i Bergen.

I begynnelsen av februar i år ble 12 av Akvariets 30 pingviner sendt til Kina, for å glede kinesere og andre besøkende i dyreparkene.

— Jeg kan bekrefte at pingvinene er havnet i høykvalitetsutstillinger, hvor de etter rapportene vi har fått, har det aldeles utmerket, sier Melingen.

I KINA: Pingvinene trives sine nye hjem. Foto: PRIVAT/AKVARIET

Direktefly til Shanghai

Transporten gikk fra Bergen med mellomlanding både i Oslo og København, før de ble satt på et direktefly til Shanghai.

— Har du tenkt deg østover for å hilse på dem ved en anledning?

— Ja, det er planen. Vi håper det kan skje i forbindelse med at sjøløven vår, Mossy, også skal gjøre kineser av seg. Den velvoksne karen på vel 300 kilo skal fraktes til et helt nytt anlegg omtrent midt mellom Shanghai og Beijing. Går alt som vi håper, kan Mossy dra av gårde allerede innen utgangen av april.

2015:

Les også

Akvariet-smell etter ryddeår

PÅ PLASS: Fra pingvinenes nye hjem i Kina, sammen med andre pingviner. Foto: PRIVAT/AKVARIET

Transportutfordring

Melingen sier at det nå jobbes med å få importdokumentene på plass. Selve uttransporteringen kan imidlertid by på en liten utfordring.

— Vi har fått vite at det ikke finnes fly med stor nok lastekapasitet som går ut fra Flesland. Dermed må vi enten frakte Mossy til Gardermoen eller Stavanger før han kan sette kursen østover. Men det skal vi nok få til, sier direktøren.

REISEKLAR: Her tar Mossy (i sjøen) imot en damevenn i Akvariet i 2012. Snart drar han til Kina. Foto: odd e. nerbø (arkiv)

Den nye parken åpner i mai, og Melingen er trygg på at også Mossy skal få et godt liv i Kina.

— Vi har fått være med å sette kriteriene for utformingen av tankanlegget deres. Dyrevelferden er jo det viktigste for oss i denne bransjen.

Publisert