Siste nyhetssending for TV 2 fra Nøstet

Søndag kveld gikk siste sending av stabelen – 25 år etter TV 2 for første gang sendte nyheter fra Bergen.

NYHETSANKER: Arill Riise har vært ansatt i TV 2 fra 2006, og ledet søndag kveld den siste nyhetssendingen fra Nøstet. Paul S. Amundsen

Mangeårige nyhetsanker Kari Birkeland ledet den første nyhetssendingen 5. september 1992. Nesten 25 år etter er det Arill Riise som fikk avslutte.

I syv år har Riise loset seerne gjennom store og små hendelser fra lokalene på Nøstet. Selv om de færreste av seerne vil merke en forskjell, blir siste sending slutten på en æra for de ansatte.

– Skal jeg være helt ærlig kommer jeg ikke til å savne dette.

Det er kun få minutter før Riise har sin siste sending som nyhetsanker fra Nøste. For å markere hendelsen åpnet 21-sendingen med bilder fra det gamle lokalet med de karakteristiske bjelkene. De er fredet og har skapt mye hodebry etter hvert som de tekniske kravene til en TV-produksjon har endret seg.

– På den måten kommer Media City til å bli bedre. Mer avansert grafikk og flere valgmuligheter. Blant annet vil desken bli en del av studio, sier Riise om det nye studioet i Media City Bergen.

Les også

Slik vil TV 2 utkonkurrere Netflix

CHAMPAGNE, IKKE GRAVØL: Ansatte på ferie kom til TV 2-bygget på Nøstet for å ferie siste sending. – Derfor blir det ikke gravøl når vi markerer siste sending i dag. Det blir champagne, sier Riise. Paul S. Amundsen

River lokalene

– Det blir vemodig, men samtidig veldig spennende, sier redaksjonsleder Bjarte R. Trettenes.

Han begynte i TV 2 i 1998. Med unntak av tre år i Bergens Tidende mellom 2008 og 2011 har han blitt værende.

– Det er et bygg som har huset media siden 1980-tallet. Først med Bergen nærradio og deretter TV 2. Men det har med årene blitt stadig tyngre å jobbe i lokalene, sier Trettenes.

Mandag rives deler av lokalene på Nøstet. Kun noen få avdelinger skal fortsette driften i Bergen frem til november.

– Det er ansatte som har jobbet her i mange år som ikke har vært i alle kriker og kroker. Lokalene som venter oss i Media City er laget for moderne TV-produksjon. Dessuten tror jeg de fleste gleder seg til å flytte til lokaler med mindre støy og bedre arbeidsmiljø, sier Trettenes.

Både Trettenes og Riise tror de nye lokalene betyr et løft for TV 2.

– Vi har et år med nedbemanninger bak oss. Derfor blir det ikke gravøl når vi markerer siste sending i dag. Det blir champagne, sier Riise.

Les også

Regjeringen vil gi 135 millioner i året til kommersiell allmennkringkaster

FEIRING: De ansatte samlet seg foran TV-skjermen i fellesarealet for å se siste sending. Paul S. Amundsen

– Nervepirrende første sending

For noen ansatte betyr det at arbeidsplassen man har gått til i nesten 25 år vil endre sted. Både Beathe Daae og Kåre Breivik har vært med siden starten i 1992.

– Jeg husker godt den første sendingen. Gro Harlem Brundtland var på besøk og det var veldig nervepirrende for oss alle. Jeg tror likevel nyhetsanker Kari Birkeland hadde det verst. Jeg husker hun byttet øredobber tre-fire ganger før sendingen startet. Men det gikk bra, sier Daae.

Breivik har vært fotograf i TV 2 siden august 1992. I løpet av 25 år har det vært mange minneverdige øyeblikk. Likevel er det noen hendelser han husker ekstra godt.

– Sleipner-ulykken i 1999 er én av disse. Vi var på TV 2-julebordet og hadde akkurat begynt å skjenke i glassene våre da daværende sjef, Kåre Valebrokk, gikk på scenen. Han sa: «Akkurat nå ligger det flere mennesker og flyter i sjøen». I 30 sekunder fortalte han hva som hadde skjedd, før det ble helt stille i salen på SAS-hotellet i fem sekunder, sier Breivik.

– Så begynte folk å reagere. Mange dro tilbake til Nøste, mens noen dro nedover mot Halhjem. Jeg husker vi kjørte som gale menn for å rekke siste ferge klokken 23.10. Vi hadde fortsatt på oss dressen fra julebordet. Plutselig sto vi der i undikken på fergen og skiftet klær, sier Breivik.

Les også

TV 2-sjefen sier han ikke vet om de vil søke på regjeringens TV-avtale

Flytter tilbake 30. oktober

Produksjonen av nyhetssendinger på TV 2s hovedkanal og TV 2 Nyhetskanalen blir fra 31. juli flyttet til Oslo. Der skal nyhetene produseres frem til lokalene i Media City Bergen står klare 30. oktober. Da flyttes alle sendinger tilbake til Bergen mens TV 2s nye bygg bak Operaen i Oslo, blir innflyttingsklart.

– Litt utstyr har allerede blitt flyttet, mens noe blir værende igjen frem til vi flytter inn i Media City. Det blir noen flyttelass frem og tilbake mellom Oslo og Bergen, sier Trettenes.

Selv om seerne ikke vil legge merke en forskjell i denne omgang, planlegges det allerede ny vignett og ny design på det topp moderne studioet når TV 2 Nyhetene returnerer til Vestlandet 30. oktober.