Travel natt for politiet: – Det var intenst de første fem timene

Ruskjøring, innbrudd, vold og feststøy har ført til en travel natt for politiet. Tre personer havnet i arresten.

Publisert:

– De var intenst de første fem timene av vakten. Så begynte det å roe seg litt i 3-tiden, sier Morten Rebnord, operasjonsleder i Vest politidistrikt.

Dette er de største hendelsene:

22.40: Kvinne slått ned – fikk løse tenner

En person som befant seg i en båt i Damsgårdssunnet så at en kvinne ble slått ned av en annen kvinne i Damsgårdsveien.

Politiet sendte flere patruljer til stedet.

– Fornærmede, en kvinne i begynnelsen av 30-årene, ringte selv til politiet etter at hun hadde kommet seg unna. Hun ble kjørt til legevakten, og har muligens fått slått løs noen tenner, sier Rebnord.

Ifølge politiet er det ingen relasjon mellom de to kvinnene, men kvinnen som slo er en kjenning av dem. Hun er i begynnelsen av 20-årene, og ble pågrepet i Michael Khrons gate – om lag én kilometer unna gjerningsstedet.

Begge kvinnene vil bli avhørt i løpet av formiddagen.

– Kvinnen som slo sitter i arresten, sier Rebnord.

23.30: Moped kjørte i grøften – mistanke om rus

Politiet fikk melding om at en moped hadde kjørt i grøften på Husnes. Personen som meldte inn hendelsen hadde inntrykk av at føreren var påvirket.

– Da patruljen kom ditt fikk også de inntrykk av at føreren, en mann i 30-årene, var ruset. Han var uskadet, men ble tatt med til legevakten for å ta blodprøver, sier Rebnord.

Nå har politiet opprettet sak.

– Vi ser alvorlig på dette. Når man kjører i ruspåvirket påstand kan man både forårsake trafikkulykker og bli skadet selv, sier operasjonslederen.

00.10: Amper stemning på fest – forsøkte å sparke politiet

Politiet sendte flere patruljer til Frekhaug, etter at naboer hadde klaget på støy fra en fest. Da de kom frem, traff de mange berusede mennesker. Stemningen var amper.

– Det var spesielt én som utmerket seg, fordi han var aggressiv. Patruljene måtte be om bistand, sier Rebnord.

Den berusede personen, som er en kjenning av politiet, ble bedt om å forlate festen. Da han nektet å dra, måtte politiet pågripe ham.

– Da forsøkte han å sparke en av betjentene. Han sitter i arresten og vil bli avhørt i løpet av dagen. Politiet vil anmelde ham for vold mot offentlig tjenestemann, sier Rebnord.

Mannen er i begynnelsen av 30-årene.

00.40: Bil på vei utfor mur – mistanke om rus

Politiet i Nordfjordeid ble varslet om at en bil hadde kjørt delvis utfor en mur. Da de kom til stedet var det ingen i bilen.

– Føreren ble etter hvert funnet på en adresse i nærheten, og ble kjørt til legevakten. Vi mistenker at han har kjørt i ruspåvirket påstand, sier Rebnord.

Mannen som kjørte bilen er i begynnelsen av 50-årene.

02.55: Innbrudd i leilighet – våknet av lyder utenfor soverommet

En person ringte til politiet, etter å ha våknet av lyder utenfor soverommet sitt i Møllendalsveien. Det viste seg at en person forsøkte å bryte seg inn via terrassen.

– Melderen ble skremt og løp fra stedet. Vi sendte flere patruljer, og pågrep etter kort tid en kjenning av oss. Han hadde tatt klær fra adressen, sier Rebnord.

En person ble pågrepet og sitter nå i arresten. I likhet med kvinnen i Damsgårdsveien og mannen på Frekkhaug, vil han bli avhørt i løpet av formiddagen.

Han er i slutten av 40-årene.

Publisert: