- Kjør forsiktig! Meldinger om stein og trær i veibanen strømmer inn.

Vegtrafikksentralen har sin fulle hyre med å ta imot meldinger om problemer på veiene etter stormen.

Publisert Publisert

IKKE OVERSIKT: - Det strømmer på med meldinger. Vi har ikke oversikt. Folk må bare kjøre forsiktig, sier trafikkoperatør Ove Amundsen ved Vegtrafikksentralen. Foto: ODD E. NERBØ

– Mannskapene våre er i knestående etter en lang kveld og natt. Det strømmer inn med meldinger om mindre ras, stein og trær som stenger veier, sier trafikkoperatør Ove Amundsen.

Har ryddet fortløpende

Det er stort sett mindre veier og privatbiler som er rammet av hindringer.

– Det har også vært diverse veltede trær og stein i veibanen på E16 og E39, men dette er blitt ryddet fortløpende, sier Amundsen.

– Har ikke oversikt

Fylkesvei 569 Modalen - Romarheim - Vaksdal er i morgentimene stengt på grunn av veltede trær.

– På Osterøy meldes det også om stengte veier som følge av uværet. Vi har ikke full oversikt, og venter at det skal komme mer etter hvert som det lysner og uværets herjinger kommer til syne, sier trafikkoperatøren.

Blant meldingene som kommer inn er fylkesvei 565 ved Austmarka i Radøy kommune som er stengt på grunn av veltede trær. Det er omkjøring for personbiler på fylkesvei 407 Sæbøvegen. Større kjøretøy må kjøre via fylkesvei 57

Fem biler innestengt

Onsdag kveld måtte nødetatene rykker ut til flere ras over fylkesvei 609 ved Askvoll i Sogn og Fjordane.

Fem biler er fortsatt innstengt etter raset. Vi har ikke så mye informasjon om hvor stort raset var, men alle som befant seg i bilene kom uskadet fra hendelsen, sier trafikkoperatør Lise Kristoffersen.

Geolog skal i dag til området ved Ottesteinstunnelen og Dalsfjordtunnelen for å vurdere om det er fare for nye ras.

Det verste uværet har nå flyttet seg bort fra Hordaland, og det er i Sogn og Fjordane og nordover at man nå får merke vinden.

Publisert