- Vinn eller forsvinn for SV

Les hva Trine Eilertsen mener om den nye regjeringen til Jens Stoltenberg.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

— Dette er en veldig godt sammensatt regjering. Statsrådene har variert bakgrunn. To av dem, Grete Faremo og Lisbeth Berg-Hansen har bakgrunn fra næringslivet. Det er en fordel for regjeringen, sier sjefredaktør Trine Eilertsen i Bergens Tidende fra Slottsplassen.

Hun mener den nye regjeringen fremstår som sterkere enn den forrige.

— Det er også gledelig med den høye kvinneandelen. Disse kvinnene er ikke valgt fordi de er kvinner, men fordi de har gode kvalifikasjoner. Det viser at likestillingen har kommet svært langt, sier Eilertsen.

Les også

Dette er Norges nye regjering

Folkelige Johnsen

— Regjeringen preges sterkt av Arbeiderpartiet. De har kontroll på de store og viktige postene som har med finans, helse, arbeid og trygd å gjøre, sier Eilertsen.

Stoltenberg har hentet inn flere statsråder fra tidligere regjeringer som Grete Faremo, Sigbjørn Johnsen ogKarl-Eirik Schjøtt-Pedersen. Eilertsen mener dette er gode valg.

— Sigbjørn Johnsen har ikke akkurat sittet med hendene i fanget siden han var finansminister. Stoltenberg trenger en erstatning for Bjarne Håkon Hansen som er folkelig og god til å snakke med folk. Det er ikke så mange som kan gå inn i en slik rolle, men det kan Sigbjørn Johnsen.

Vinn eller forsvinn for SV

Når det gjelder Grete Faremo mener Eilertsen at hun er omstridt.

— Hun har vært dypt inne i næringslivet. Da hun satt i regjering sist, var hun tydelig og ga sterkt uttrykk for at hun var blitt urettferdig behandlet. Det blir spennende å se hvordan hun kommer til å reagere hvis hun får sterk motstand igjen, sier Eilertsen.

Ifølge flere kilder skal Kristin Halvorsen har presset hardt på for å få Kunnskapsdepartementet for å sikre SV sine kjerneområder barn, utdanning og miljø i regjeringen.

— Dette er et vinn eller forsvinn for SV i regjering. De er nødt til å vise resultater. Det vil være et stort nederlag for Kristin Halvorsen å ikke oppnå kvalitetsheving i skole og SFO, sier Eilertsen.

Hva mener du om den nye regjeringen? Diskuter saken under!

PÅ SLOTTSPLASSEN: Sjefredaktør Trine EIlertsen mener den nye regjeringen er sterk.
Publisert: