Raja kan bli nestleder i Venstre

Rogalendingen Helge Solum Larsen og Abid Q. Raja fra Oslo seiler opp som hete nestlederkandidater i Venstre. Trine Skei Grande blir trolig ny leder i partiet.

Publisert Publisert

Abid Qayyum Raja. Arkivfoto: Ivar Mølsknes

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

På Venstres landsstyremøte, som starter fredag, starter oppvasken etter det katastrofalt dårlige stortingsvalget der partiet havnet under sperregrensen. Partileder Lars Sponheim trakk seg samme kveld da det ble klart at han heller ikke ble valgt inn på Stortinget. På møtet skal partiet stake ut veien videre og diskutere hvem som skal sitte i Venstres nye ledelse.

Etter det Dagsavisen kjenner til har Trine Skei Grande allerede bestemt seg for å stille som lederkandidat, men hun vil ikke gå ut offentlig med dette før det er klart om det er andre kandidater som ønsker å stille og som har støtte i partiet.

Det er lite trolig at Helge Solum Larsen (40), som leder Rogaland Venstre, stiller opp som motkandidat til Skei Grande. De to har kjent hverandre i en årrekke, og representerer den samme politiske fløyen i partiet, skriver avisen. Et mer sannsynlig utfall er at Grande rykker opp som leder, mens Larsen blir nestleder.

En annen het kandidat til nestledervervet er Abid Q. Raja (33) som tapte kampen om en stortingsplass fra Akershus. Raja er i dag nestleder i Akershus Venstre, men skal være høyaktuell til en av de to nestlederjobbene. Tidligere Unge Venstre-leder Lars-Henrik Michelsen (28) fra Hordaland nevnes også som en mulig nestlederkandidat.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Savnet gutt (4) funnet på Voss: – Han var så trøtt at han sovnet på skulderen til mannskapet

  2. Lam fikk halen bitt av: – Noen hundeeiere ødelegger for alle andre

  3. «Hinsides lang kø.» Samtidig lå en ferge ubrukt ved kaien. – De burde sett dette komme.

  4. – Vi mistet noe veldig bra da vi gikk tilbake til fulle dager i barnehagen

  5. Sjeldan fugl observert på Hjellestad

  6. Denne boligen er den dyreste i Bergen i år

  1. Kommunevalg 2015