- Overgrepsplaner var rollespill

Den overgrepssiktede politimannen chattet med bistandsarbeider om å kidnappe flyktningbarn for å forgripe seg på dem. – Bare rollespill, forklarte tiltalte.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

I retten leste aktor Arild Oma opp fra chattelogger som er en del av politiets bevismateriale i saken mot Johan Martin Vie. Til sammen sitter politiet på 600-700 sider med chattelogger.

I en av samtalene fortalte den pakistanske bistandasarbeideren Sohail Ayaz Vie i detalj om overgrep han skal ha utført mot tre gutter da han jobbet i Afghanistan.

Bistandsarbeideren sier også at det var lett å få fatt i flyktningsbarn i Kabul, og de to snakket om hvordan de kunne plukke opp gutter som de kunne misbruke seksuelt.

**Les også:

Les også

- En besettelse

— En besettelse**

- Prøvde å gjøre meg interessant I retten forklarte 42-åringen at dette dreide seg om et rollespill.

— Jeg var innforstått med at begge parter visste at det ikke hadde noe med realiteten å gjøre. Man pratet om det man trodde den andre ville høre, for spenningens skyld. Jeg gjorde det for å prøve å gjøre meg mer interessant enn det jeg var, forklarte Vie.

Ayaz ble tidligere i år dømt til fire års fengsel for seksuelt misbruk av mindreårige, og produksjon og besittelse av barnepornografi.

- Ikke pedofil

Til en person som kalte seg «Teddybear», som politiet ikke har identifisert, skriver Vie at han har kontakter i Romania som mot betaling kan skaffe yngre gutter, helt ned i 11- års alderen.

I en annen chattelogg sier Vie at han foretrekker unge gutter i alderen 10 til 14 år. Han skal ha vært 17 år da han begynte å fantasere om unge gutter, ifølge en samtale han har hatt på internett.

Men i retten avviste Vie at han er seksuelt tiltrukket av barn.

— Jeg blir forelsket i gutter i slutten av tenårene og oppover mot min egen alder.

**Les også:

Les også

- Overgrepsbilder er ikke ekte

— Overgrepsbilder er ikke ekte**

bt.no følger rettssaken

**Les også:

Les også

- Eks-politi misbrukte rumenske gutter

— Eks-politi misbrukte rumenske gutter**

Publisert: