Tekniske problemer for Bergensbanen

Samtidig som passasjerene fikk beskjed om at nattoget til Oslo er innstilt, kom det melding om at det ankom tidligere enn normalt. – Toget går, sier Vy.

Publisert:

KRØLL: Tre statlig eide selskaper må forklare hvorfor den samme togavgang annonseres som innstilt og for tidlig ute. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tekniske problemer skapte krøll for passasjerene som skal til Oslo med nattoget fra Bergen natt til lørdag. Tre forskjellige statlig eide selskap er med å prøve å forklare hvorfor.

På et par timer fredag kveld haglet det inn varsler gjennom Vy-appen om hvilken perrong toget skulle stoppe ved i Oslo.

Litt mer problematisk var det at Vy varslet at avgangen er innstilt. Samtidig sa selskapet at toget kom frem for tidlig, 0600 mot planlagt 0613.

MOTSTRIDENDE: Innstilt og i rute. Foto: Skjermdump

Toget går

Pressevakt Nina Schage i Vy sier at toget går som planlagt.

– Det er en feilmelding som ligger inne i appen og på nettsidene. Men toget er ikke innstilt. Det kommer frem 13 minutter tidligere fordi det kjører via Roa istedenfor Drammen.

Schage sier de jobber med å rette opp i feilen, og ber BT kontakte det statlige selskapet Entur for å høre hva som kan være årsaken.

– Det er de som eier systemet som ligger bak. Vi er ikke helt sikre på hva som er skjedd.

Servicesjef Rune Sperlin i Entur sier de har oppdaget en feil i rutedatabasene sine.

– Vi er redd det skal gjelde flere tog, men det ser ut som om det bare er det toget det gjelder.

PLINGET: Det haglet inn med meldinger fra Vy til passasjerene fredag. Foto: Skjermdump

Mange oppdateringer

Sperlin sier de jobber med å rette opp i feilen.

– Forhåpentligvis blir dette rettet opp av våre tekniske folk. Og så satser vi på at Vy legger ut en melding på sine sider om at det er mulig å kjøpe billetter.

Da pressevakt Schage i VY får høre om de mange oppdateringene som er kommet via appen, påpeker hun at BT kan ta kontakt med Bane NOR, som er det statlige selskapet som bestemmer hvor togene skal stanse.

– Dette kan være en del av den samme tekniske feilen. Det skal ikke være noen grunn til sporendringer.

Fra Bane NOR får BT opplyst at det nok er problemer med det tekniske anlegget. Det er ikke varslet om sporendringer fra togledelsen i Bergen.

Publisert: