UiB kaller norske studenter hjem fra Bolivia

Seks studenter fra Universitetet i Bergen har avbrutt sitt utvekslingsopphold.

Publisert:

BEREDSKAP: Universitetet i Bergen har den siste tiden oppfordret flere studenter til å reise hjem fra utveksling. Foto: Paul S. Amundsen (arkiv)

Universitetet i Bergen har vurdert sikkerhetssituasjonen i Bolivia så usikker at de nå velger å kalle hjem studenter som er på utveksling i landet. Det skriver avisen Khrono.

– Tre studenter har kommet hjem og tre befinner seg nå i Buenos Aires på vei hjem, sier viserektor for utdanning ved UiB, Oddrun Samdal til BT mandag kveld.

Kaos etter presidentvalg

De seks studentene var på utveksling ved Universidad Mayor de San Andrés i byen La Paz i Bolivia. Torsdag fikk de oppfordringen fra UiB om å forlate landet.

Situasjonen i Bolivia har vært preget av vold og kaos i etterkant av presidentvalget 20. oktober.

Den gjenvalgte presidenten, Evo Morales, gikk av etterbeskyldninger om valgfusk, svindel og korrupsjon, og har fått innvilget politisk asyl i Mexico.

Fraråder reiser til Bolivia

– Vi følger med på utviklingen i verden. Når det oppstår kritiske og alvorlige situasjoner tar vi kontakt med studentene som befinner seg i de aktuelle områdene. Vi følger også med på UDs reiseråd, forklarer Samdal.

I et oppdatert reiseråd fraråder Utenriksdepartementet alle reiser til Bolivia, som ikke er strengt nødvendige.

– Demonstrasjoner kan generelt raskt tilta i spenning og bli voldelige og det bør derfor utvises forsiktighet, skriver UD.

Studenter i Hongkong reiser hjem

Onsdag forrige uke ble også norske studenter i Hongkong oppfordret til å reise hjem. Årsaken er urolighetene som har preget byen den siste tiden.

Les også

Politi forsøker å storme universitet i Hongkong

UiB opplyser mandag ettermiddag at syv av ti studenter allerede har forlatt Hongkong.

– En av de tre gjenværende har planer om å forlate Hongkong innen kort tid. De to andre vurderer å gjøre det samme, sier Samdal.

Publisert: