Pinsehjemfarten: - Ingen problemer noen steder

Vaktoperatør Eli Solberg ved Vegtrafikksentralen Vest har ikke opplevd en bedre pinsehjemfart på sine snart 20 år i jobben.

Publisert Publisert

DRØMMESYN: Ikke akkurat det verste scenarioet under en pinsehjemfart. Her fra Vågsbotn i Åsane i 16.30-tiden mandag. Foto: WEBKAMERA FRA VEGVESEN.NO

  • NTB
  • Ørjan Torheim
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Vegtrafikksentralen Vest dekker de tre fylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.

Med ett unntak, som gjelder opptil 40 minutters forsinkelse på fergeleiet i Sandvikvåg, går pinsetrafikken helt som smurt, ifølge sentralen.

Mot all statistikk

— Statistisk er dette være den verste trafikkdagen i året. Men forløpig har vi ingen meldinger om noen problemer noen steder, sier vaktoperatør Eli Solberg.

Hun mener de pinseferierende må ha spredt hjemreisen sin utover dagen, og at noen har dratt tidlig på grunn av at «været ikke har vært bra i dag».

Statistisk er dette være den verste trafikkdagen i året

Eli Solberg, vaktoperatør Vegtrafikksentralen

— Dette er den minst «køete» pinsen jeg har opplevd, og jeg har jobbet her siden 1993, sier Solberg.

Hun viser til null kødannelse av betydning, selv ikke i vanligvis seige knutepunkter som Vågsbotn i Åsane og Trengereid (der trafikken fra Voss og Kvamskogen møtes).

- Har fulgt med på pinsen

— Det går rett og slett veldig bra. Det vanlige har vært veiarbeid og veimaling rundt pinsetider, uten tanke på at andre pinsedag er en tung hjemreisedag. I år har Vegvesenet vært flink til å følge med på når pinsen er, sier hun.

- TETTER SEG TIL: Mads Trellevik tok dette bildet mellom Vågsbotn og Hordvik i 17.30-tiden mandag. Han tror det vil tette seg til med trafikk mot Bergen utover ettermiddagen. Foto: MADS TRELLEVIK

I 16.30-tiden mandag sier hun at folkene på sentralen er ved godt mot. De håper bare bilistene også oppfører seg.— Kjør forsiktig og hold avstand, er hennes velment pinsehilsen til feriefolket.

«Tett mot Åsane»

I 17.30-tiden kjørte Mads Trellevik fra Åsane mot Nordhordlandsbroen og observerte tett, men stort sett flytende trafikk, fra broen til Vågsbotn.

— Det gikk ganske greit, men det virket som om det begynner å tette seg til. Jeg tipper det er mange som begynner å dra hjemover fra distriktene, sier Trellevik.

bt.no fikk flere meldinger om kø mellom Nordhordlandsbroen og Vågsbotn utover kvelden, men det er ikke noe Vegtrafikksentralen har fanget opp.

Like før klokken 20 mandag opplyste sentralen om fin flyt forbi Vågsbotn, og bare noen få biler på broen.

— Jeg vet ikke hvorfor, kanskje det er en hindring der som vi ikke vet om, sier vaktoperatør Eli Solberg.

«Overraskende smertefri»

Ifølge NTB har også resten av landet hatt «overraskende smertefri» pinsehjemfart.

Det ble meldt om køer på E18 i Vestfold på formiddagen, men mandag ettermiddag er det lite kø over hele landet.

— Jeg tror nok at været har hatt en finger med i spillet her. Folk har reist gjennom hele dagen og ikke ventet med å dra hjemover på ettermiddagen, sier trafikkoperatør Eirik Fredriksen i Vegtrafikksentralen Øst til nyhetsbyrådet.

Riktignok er det betydelig trafikk på veiene over hele landet, men uten store forsinkelser og ingen stillestående trafikk å snakke om.

Til og med på E18 ved Larvik og Tønsberg er trafikken stabil, selv om det stedvis er strekninger med nedsatt hastighet til 50 kilometer i timen og innsnevring av kjørebanen på grunn av veiarbeid.

Opplever du kø eller trafikktrøbbel? Send bilde/tips til 2211 (eller på mail til 2211@bt.no)

Publisert
BT anbefaler

«Da alt var over, spilte Lars Arne Nilsen til 10 på børsen. Sjefene hans, derimot ...»

Lars Arne Nilsen avsluttet raust, ydmykt og med storsinn.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Her er Sara blitt stoppet av UP på E39: – Håpet de med vestene var fiskere

  2. Her kommer Brann-sjefen fra Trondheim – har vært i kontakt om Kåre Ingebrigtsen

  3. Nå er Robert (51) Brann-trener

  4. – Lars Arne Nilsen var aldri problemet

  5. – Hva er det vi holder på med? La gutta jobbe!

  6. Ni nye smittede etter Hurtigruten-utbruddet – en av dem fra Vestland

  1. Trafikk