Hordaland politidisktrikt fikk søndag kveld melding om at advokat Eivind Olav Gil Ottesen fra Åsane var savnet på Voss.

— Han ble meldt savnet av familien. Vi er bekymret for at noe kan ha skjedd, sier operasjonsleder Lars Geitle i Hordaland politidistrikt.

Untitled-1.jpg
Politiet
JAKKE: Mannen som er savnet hadde trolig på seg en slik jakke. Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha sett ham.
POLITIET

I samråd med savnedes pårørende har politiet besluttet at savnede skal etterlyses i media med navn og bilde. Politiet uttalte tidligere mandag at det ikke var opplysninger i saken som tyder på at mannen har forsvunnet av egen, fri vilje.

— Så langt er det heller ingenting som tyder på at han er blitt utsatt for noe kriminelt, sier politiførstebetjent Bjørn Inge Aarsand ved Voss lensmannsdistrikt.

Sist sett i sentrum

61-åringen ble sist sett ved en kebabrestaurant på Vossevangen, ved 02.30-tiden natt til søndag. Sden har ingen sett ham. Bilen til den savnede står parkert utenfor hytten i Bavallen, ca. fem kilometer fra sentrum.

Letemannskaper har søkt gjennom hytteområdet og på Vossevangen, der han sist ble observert, samt langs veier fra sentrum til Bavallen.

— Mandag kveld har vi mannskaper ute i området Skulstadmoen, og nær et boligfelt nedenfor Bavallen. Vi søker så lenge det er lys å jobbe i, sier Aarsand.

Den savnede er 179 centimeter høy, har brunt hår og brune øyne. Han var trolig iført dongeribukser og en rød skijakke da han sist ble observert.

— Selve søket vil bli trappet ned i løpet av kvelden, men vi jobber videre for å etterforske selve forsvinningen, sier Aarsand.

61-åringens mobiltelefon har ikke vært i bruk siden natt til søndag. Opp mot 50 personer har vært involvert i letingen mandag.

— Vi har først og fremst tatt utgangspunkt i hvilke ruter det ville være logisk å ta fra Voss sentrum til hytten i Bavallen. Så langt har vi ikke gjort funn som har bragt oss noe nærmere en løsning, sier Aarsand.

Sperret av hytte

Politiet, mannskap fra Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder har deltatt i søket.

— Vi har søkt i området Bavallen og naturlige veier ned til sentrum. Det blir nok finsøk i området nå når det blir lyst, sier Rune Sætveit fra Norske Redningshunder. Han var ute natt til mandag sammen med hunden Tjorven.

Politiet oppfordrer beboere i området Vossevangen - Bavallen til å sjekke hage, uthus og lignende.

Søket har foregått i området ved Vangen og Vangsvatnet. Ifølge politiet på Voss deltar mellom 30 og 40 personer i leteaksjonen.

Politiet på Voss har sperret av mannens hytte i Bavallen.

— Dette gjør vi hvis det skulle bli nødvendig med krimtekniske undersøkelser på et senere tidspunkt, men akkurat nå er det ingenting som tilsier det, sier Aarsand.

Ber om tips

Det har også blitt søkt etter mannen langs riksvei 13 mot Granvin, Utne og langs riksvei 7 mot Kvandal.

— En politipatrulje kjørte strekningen for å se etter den savnede før de dro tilbake til Bergen uten resultater, sier Tatjana Knappen ved operasjonssentralen i Hordaland politidistrikt.

Ved tips eller observasjoner kan Hordaland politidistrikt nås på telefonnummer 02800 eller 55556300.

LETEAKSJON: Turid Soldal fra Sivilforsvaret deltar i søket etter den savnede 61-åringen fra Bergen.
RUNE SÆVIG
OVERFLATESØK: Rolf Lid og Arne Totland leter etter den savnede 61-åringen i overflaten på Vangsvatnet. Mellom 30 og 40 personer deltar i leteaksjonen.
RUNE SÆVIG
SIST SETT HER: Ottesen ble sist sett ved utestedet Yazz i Voss sentrum natt til søndag klokken 0200.
RUNE SÆVIG