Rolf Knudsen er forsvarer for bystyremedlem Jan Sverre Stray. Han har registrert at politiet mener det i fjor ble overført et pengebeløp til Stray eller selskaper han er involvert i.

— Min klient har gitt grundige forklaringer og er innstilt på å samarbeide slik at politiet kan komme til bunns i denne saken. Stridens kjerne er om pengeoverføringer har funnet sted og hvorfor pengene eventuelt er overført, sier advokat Rolf Knudsen.

- En stor belastning

— Fra vår side er det ønskelig at de faktiske forhold avklares så raskt som mulig. Saken er en stor belastning for ham, legger han til.

Knudsen understreker at det er svært tidlig i prosessen, og mange spørsmål er uavklarte. Mens de to forretningsmennene har anket tingrettens avgjørelse om varetektsfengsling, avventer Knudsen dette spørsmålet.

— Vi har ennå ikke tatt stilling til det, men vi vil jo gjøre det, sier Knudsen.

Anket fengsling

Einar Drægebø er forsvarer for den ene forretningsmannen, som også er siktet i saken.

— Fengslingskjennelsen er anket til lagmannsretten. Utover det kan jeg ikke uttale meg om saken, men jeg vil minne om at mediene har en særskilt plikt til å vise varsomhet. Det er svært tidlig i denne saken, sier Drægebø til BT.

Svein Aage Valen forsvarer den andre forretningsmannen. Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra ham, men hans klient har anket fengslingsavgjørelsen til lagmannsretten og nekter straffskyld.

- Må permitteres fra verv

Ordfører Trude Drevland (H) sier korrupsjonssaken blir tatt på dypeste alvor.

— Det er vel helt rimelig at en som etterforskes av politiet må permitteres mens saken pågår og til dom er felt, sier Drevland.

— Men det skjer når vi kommer dit at vi har fått et navn og en tilhørighet fra politiet. Ikke fra ryktebørsen, understreker hun.

Drevland sier at korrupsjon er et brudd på folkets tillit.

— At et bystyremedlem skal ha gjort seg skyldig i grov korrupsjon, er et rykte vi ikke kan leve med, sier hun.