Mest lest i 2012

Se hvilke saker som ble mest lest i året som gikk.

MEST LEST I ÅR: Øverst fra venstre, med klokken: Erik Johansson, avdøde Alexander Dale Oen, Cathrine Langfjell Torsvik og Alf Eikevik.
  • Erlend Langeland Haugen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Årets mest leste saker er ikke nødvendigvis synonymt med årets største nyheter. For eksempel er ingen av artiklene om rettssaken mot Anders Behring Breivik og 22. juli-kommisjonens rapport inne på topp ti-listen, det samme gjelder drapet på Hilda Feste og den påfølgende rettssaken.

Dette er de ti mest leste BT-sakene i 2012:

Deep cuts, 2009

1. Han skulle bare vise bildene sine på nettet. Så ble Erik (27) oppringt av Google. Fotoartisten Erik Johansson vekker oppsikt med sin digitale fotokunst. — Jeg vil at noe skal skje i bildene mine. Gjerne noe du står igjen og tenker «wow» og smiler av, sier han selv.

Villa Skjoldtun

2. Da sønnen Fabian lurte på hva naboer var, forsto foreldrene at det var et riktig valg å flytte. Ekteparet Agnete Kongevold Foss og Christian Foss flyttet fra drømmevillaen på 650 kvadratmeter med privat sjølinje til et rekkehus på Nesttun. For å sørge for at de to guttene deres, Fabian og Nichlas, får vokse opp sammen med lekekamerater.

jordbær.JPG

3. Kjøpte stygge jordbær og ble sendt på dør Kiwi lover dobbel pris tilbake dersom frukt og grønnsaker ikke holder mål. Dette tenkte Elisabeth Yndestad å benytte seg av da hun kom over et stort parti stygge jordbær. Men jordbærhandleren endte på gaten med uforrettet sak — og seks kasser jordbær.

cathrine09.jpg

4. Vi har kontaktet dem som kunne gitt Cathrine en bedre barndom Cathrine vokste opp i et hjem med rus og manglende omsorg. Oppveksten hennes er historien om noen som visste, noen som så tegn de ikke tolket. Ingen sa noe. — Det er mange som må ha visst at noe var alvorlig galt hjemme hos oss, sier Cathrine i dag.

SING SANG-KORT: Elena (9) elsker å sitte på pappas fang og bli sunget for. Hun klasker hånden i kortet og synger med på sin egen måte.

5. Ekteparets umulige valg: Skille seg. Eller gi fra seg Elena (9). Kjetil Olsen og  Ulrikke Tranberg har to barn som alltid skal være barn. De kjemper en tøff kamp for mer avlastning. - Hvis vi skal overleve som familie, kan det hende vi må gi fra oss Elena. Det er en forferdelig tanke, sier Kjetil.

trailer2.jpg
  1. Se den livsfarlige forbikjøringen

Da Jarle Hamre kom til Bogatunnelen ved Vaksdal, fikk han sitt livs sjokk. Med fire barn i baksetet ble han forbikjørt av en semitrailer som var få metre fra å smadre en møtende bil. Dagen etter fikk sjåføren sparken.

alexander dale oen 2.jpg

7. Alexander Dale Oen er død En av Norges største idrettsutøvere gjennom tidene, Alexander Dale Oen (26) fra Øygarden, døde brått 1. mai 2012 under et treningsopphold i USA. Obduksjonsrapporten viste senere at Dale Oen led av en hjertesykdom og døde av hjerteinfarkt.

alf1.jpg

8. Nå må livsverket vekk Alf Eikevik (51) kjemper med nepp og klør for livsverket sitt, etter at Fylkesmannen har slått fast at svømmebassenget han har bygget er ulovlig. — Dette er drømmen vår, sa Eikevik da BT traff ham utenfor eneboligen i Kollåsane i Åsane.

skambitt.jpg

9. Lene ble skambitt av lopper Påskeferien på Geilo Camping fikk et dystert utfall for Lene Faannessen (26). Det som begynte som kløe endte med utslett og flere turer på legevakten. Utslettet kom trolig av loppebitt fra fuglelopper. — Jeg ser ut som en kjøttkake i hele ansiktet og på kroppen, sa hun til BT.

annonse.jpg

10. Megleren la ikke merke til den nakne kvinnen i boligannonsen På bildet fra kjellerstuen i tomannsboligen i Bergen kunne man se en naken kvinne mellom reolen og veggen. — Nå tuller du. Det har jeg ikke lagt merke til, sa megleren, og ringte sporenstreks til selgeren. Det viste seg at den slanke figuren i hjørnet verken hadde puls eller eksponeringsbehov.

Les også

Trine slo parksex og kalenderpiker

Hva husker du best fra nyhetsåret 2012? Bruk kommentarfeltet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Mest lest i 2010

  2. Mest lest i 2009

  3. Mest lest i 2008

BT anbefaler

Plutselig ble Bergen hvit. Sjekk bildene!

Det er sendt ut farevarsel for snøfall og forventet store mengder nedbør natt til tirsdag.

LES SAKEN