Den nye prosjektsjefen for Fisketorget, Jørn-Åge Stikholmen, står og ser utover Torget. Her ser han for seg at det skal komme både kjøtt, frukt og grønt i tillegg til fiskehandlerne og blomster­butikken som allerede er på plass. Og så vil han at Torget skal våre åpent hele året.

- Drømmen er at Fisketorget skal bli så bra og rimelig at folk ønsker å reise inn til Bergen sentrum for å kjøpe middagen sin i stedet for å dra til Lagunen eller Åsane senter, sier Stikholmen, som jobber for driftsselskapet Totalreform.

Store planer

Etter vel to måneder i jobben forteller Stikholmen at han har fått mye på plass, og at han denne uken også har vært hos kommunen for å legge frem mer konkrete planer for Torget.

- Jeg ønsker at Fisketorget skal bli et naturlig handlested for alle, også restaurantene i byen. Jeg vil at de skal komme hit og kjøpe de lokale råvarene. Alt fra fisk og kjøtt til frukt og grønt, sier han, og legger til:

- Hvis en bergenser ser at restaurantene i Bergen henter råvarene sine på Fisketorget, vil også de strømme til. Det vil være et kvalitetsstempel, sier han, og ser bort på fiskehandler Arnfinn Djukastein i Fish Me.

- Riktig satsing

For Stikholmen sier han er avhengig av støtte fra både kommunen og torghandlerne for å få dette til. Fiskehandler Arnfinn Djukastein mener at Fisketorget har et stort potensial og tror dette kan være en vei å gå.

- Vi har allerede stort fokus på ferske og lokale varer her. Men dersom vi også får andre lokalproduserte varer inn på Fiske­torget, tror jeg det vil bli enda mer attraktivt for bergenserne å handle her, sier Arnfinn Djukastein.

Når Næringsbyråd Gunnar Bakke får høre om planen til Stikholmen, blir han svært ivrig:

- Dette er riktig satsing og et slikt matmangfold er helt i tråd med de varene vi ønsker å ha på Torget. Vi er absolutt med på laget, og jeg tror det er slike grep som må gjøres for å øke attraksjonsverdien for Torget hele året, sier Gunnar Bakke.

Åpent hele året

Bakke tror også Torget vil bli mer attraktivt, selv for de mest kresne bergensere, dersom byens restauranter blir kunder der.

- Restaurantene vil være veldig krevende kunder som stiller krav til både ferskhet og utvalg. Blir restauranter faste kunder, vil det være et kvalitetsstempel for Torget. Dette er absolutt mulig å få til, sier han.

Denne uken vedtok også byrådet å videreutvikle Fisketorget. Det ønskes blant annet syv faste boder sørøst for Zachariasbryggen og mobile boder på torg­flaten.

- Vi må bort fra å være en turistfelle til å være et helårstorg. Det som kommer til å redde Torget er flere fornøyde kunder gjennom hele året, sier Bakke.

- Må lokkes til sentrum

Stikholmen er klar over at mye av ansvaret hviler på ham. Men han sier han er klar til å brette opp ermene for å få dette til.

- Drømmen er at det ufortjente omdømmet til Torget forsvinner, sier Stikholmen.

Han tror også det er viktig at Torget slår seg sammen med andre aktører i området for å få flere handlende til sentrum.

Vi kommer derfor til å invitere andre aktører i området med på laget. Målet er å gjøre hele området attraktivt for alle.

Bør det selges kjøtt på Fisketorget? Si din mening i kommentarfeltet!