Eldfisk-evakuerte på vei tilbake

145 ansatte på Eldfisk-feltet ble evakuert til land eller til Ekofisk-feltet på grunn av faren for at lekteren Eide Barge 33 skulle treffe.

STORT: Eldfisk-senteret i Nordsjøen er det nest største av fire produserende felter i Ekofisk-området og blant de største på norsk sokkel.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Klokken 14.30 melder Hovedredningssentralen at mannskapet blir fraktet tilbake til plattformene da situasjonen har normalisert seg, oglekteren er under kontroll, melder Aftenbladet.

Klokken 13.45 opplyste Conoco Phillips at de 145 ansatte ble tatt av Eldfisk-feltet i Nordsjøen, og av de ble 95 sendt til land.

— Lekteren driver i Nord-østlig retning, som er bort frå våre innstallasjoner, så vil følger utviklingen rundt hvor den går videre, sa pressetalsmann i Conoco Phillips, Tore Falck til Aftenbladet.

Det betyr at feltet torsdag morgen hadde minimumsbemanning.

Ekofisk ligger rundt 16 kilometer nord for Eldfisk.

Eldfisk ligger like ved Valhall-feltet, som også er evakuert.

Eldfisk-feltet har også to innleide rigger, Maersk Gallant og Maersk Innovator. Også mannskapet på disse riggene blir flyttet, opplyser Conoco Phillips.

— Det er godt samarbeid mellom alle aktørene, det foregår rolig og kontrollert, sier han.

I 2009 seilte skipet "Big Orange" inn i et område med flere plattformer.Skipet var bare få meter fra å kollidere med plattformer der hundrevis av oljearbeidere lå og sov. Årsaken til at fartøyet kom på kollisjonskurs, var at kapteinen hadde slått på autopiloten for å svare på en telefon. Da skipet seilte inn i sikkerhetssonen rundt Ekofisk, glemte han å slå av autopiloten.

Publisert: