Syv personer er bostedsløse. Skadet gutt (17) ute av sykehus.

Syv personer har foreløpig ikke noe hjem å flytte hjem til etter storbrannen i Bergen. Skadet 17-årig gutt er utskrevet fra lungeavdelingen.

Publisert Publisert

ETTERFORSKER: To kriminalteknikere gikk fredag formiddag inn i brannruinene. De hadde på seg pustemasker. Her går en av dem inn i restauranten Red Sun i Kong Oscars gate 4. Foto: SILJE KATRINE ROBINSON

  • Erlend Langeland Haugen
  • Ørjan Torheim
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

SISTE: Leder for avdeling for brann og tyveri i Hordaland politidistrikt, Knut Ellertsen, sier fredag ettermiddag at de fremdeles ikke kjenner til årsaken til storbrannen, eller hvor den startet.

— To krimteknikere og en etterforsker har vært på stedet i dag, og vil fortsette mandag, sier han.

Det vil også bli foretatt vitneavhør fredag ettermiddag og i helgen, sier Ellertsen.

Helse Bergens informasjonsavdeling bekrefter overfor BT i 13-tiden fredag at den skadete gutten (17) ble utskrevet fra Haukeland universitetssjukehus i løpet av torsdag.

De har ikke noe hus å flytte hjem til per nå

Jørn Rande, leder psykososial kriseberedskap

Tenåringen var den eneste av totalt 49 evakuerte som måtte få sykehusbehandling. Han lå ved lungeavdelingen på sykehuset. 17-åringen ble betegnet som lettere skadd ved innleggelse, og nå er han altså utskrevet.

Vannet sildret

Fredag morgen gikk to kriminalteknikere inn i lokalene til restauranten Red Sun i Kong Oscars gate 4, der vannet fortsatt sildrer på innsiden av vinduene. Dette var ett av til sammen tre bygg det brant i.

_A_N3359.jpg

Hovedetterforsker for brann ved sentrumspolitiets brann— og tyveriavsnitt, Eirik Myge Daae, sa til BT på stedet at det er hans avsnitt som har bedt om kriminalteknisk bistand.

— Fredag vil de to teknikerne i hovedsak forberede og planlegge den kriminaltekniske undersøkelsen. Detaljundersøkelsen, som inkluderer graving og rydding på åstedet, kommer trolig ikke i gang før mandag, sier Daae.

Les også:

Les også

Full krangel om brannhuset

Frykter ikke brannstifter

— Betyr det at de ikke skal sikre spor i denne fasen?

— Jo, klart, ser de noe i dag, vil de sikre det.

— Hva kan dere si om årsaken nå?

PÅ BRANNSTEDET: To kriminalteknikere startet fredag morgen åstedsarbeidet etter storbrannen i Bergen sentrum natt til torsdag. Her er en av teknikerne (til h.) på vei inn i Kong Oscars gate nr. 6. Til v. er Eirik Myge Daae, hovedetterforsker for brann ved brann- og tyveriavsnittet. Foto: SILJE KATRINE ROBINSON

— Det er ikke så mye, og jeg antar vi heller ikke kan si så mye mer i dag. Vi mener uansett det ikke er grunn til å frykte noen pyroman, basert på at de to foregående brannene ikke har vært påsatt. Men klart, årsaken til den siste brannen vet vi ikke nå.Leder for brannavsnittet, Knut Ellertsen, sier etterforskere var på stedet også i går, men at de da ikke gikk inn i bygningene.

— Syv personer er bostedsløse, det vil si at de ikke har noe hus å flytte hjem til per nå. Jeg kan ikke si noe om hvor mye de har mistet eller når de kan få flytte hjem igjen, sier Jørn Rande, leder av kommunens kriseteam, til BT.

Les også:

Les også

Enorme skader etter storbrannen

NRK meldte tidligere fredag om fem som hadde mistet både «hjemmet sitt og alt de eide», men tallet er ifølge Rande senere blitt oppjustert.

De syv bostedsløse dreier seg om seks av dem som torsdag ble sendt til kommunens «krisehotell» på Kokstad.

— I tillegg regnes ytterligere én person som bostedsløs, slik at det totale tallet per nå er syv, forklarer Rande.

Blusset opp i går, rolig i natt

Vaktkommandør Arne Corneliussen i Bergen brannvesen sier det har vært rolig på brannstedet gjennom natten til fredag.

Torsdag ettermiddag blusset brannen opp igjen - etter åtte timer.

— Det har ikke vært noe mer oppblussing etter det jeg har fått med meg. To mann var der natten gjennom, de har kjølt ned og holdt vakt, sier Corneliussen.

Han sier det alltid er varmt i treverket etter «så store ting» som brannen natt til torsdag.

— Det ser ut som om det er slukket, men så er det likevel varmt.

Publisert