Hvorfor selger de blyanter i parfymeavdelingen?

Jeg var på vei hjem fra skiferie i Alpene da det tikket inn en melding fra fruen. Hun hadde laget ønskeliste fra tax-free butikken på Flesland.

Publisert Publisert

PÅ TAXFREE-BUTIKKEN: «Jeg var kort og greit totalt hjelpeløs, og panikken var i ferd med å ta over.» Foto: Privat

  • Erik Hanøy
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Nå skal jeg være så ærlig å innrømme at jeg har handlet min del av de produktene som selges der, men akkurat i parfymeavdelingen kan jeg ikke sies å være stamkunde. Det har jo riktignok forekommet at jeg har sveipet innom, men kun for å konstatere at jeg ikke forstår noe som helst av det som foregår der.

Hvorfor selger de sånne tykke blyanter? Er ikke det bokhandlernes jobb? Hvorfor er eskene så usannsynlig knøttsmå, og hvorfor står kun navnene til franske menn og kvinner på plakatene? Lager ikke tyskere og svensker parfyme?

Vel, disse mysteriene valgte jeg å la ligge, her skulle det handles. Det eneste problemet var at listen jeg hadde fått tilsendt fortalte meg bortimot null og niks. I hvilken hylle finner jeg en Foundation Sensai FF103? Hvordan ser en Shimmer C5 Wild Orkid ut? Er Este Lauder Chrystal en stein? Ja, siden den har krystall i navnet? For alt jeg visste, så kunne dette like gjerne være den topphemmelige oppskriften til Coca-Cola, den som de har klart å holde skjult siden 1886…..

UTFORDRING: Dette er ingen enkel jobb, ifølge Hanøy.

Jeg var kort og greit totalt hjelpeløs, og panikken var i ferd med å ta over, prestasjonspresset ble til et selvdestruktivt blylodd rundt føttene. Av erfaring visste jeg nemlig at det ikke nytter å komme hjem med noe som er nesten det samme som det som står på listen. Da er det total fiasko og bunnløs skuffelse, å komme hjem med en FF106 i stedet for den korrekte FF103, blir som å kjøpe en Chelseadrakt til en Arsenalsupporter. Hva gjør man så, når man står der på slagmarken, ute av stand til å løse den ordren man har fått tildelt? Hva med å spørre soldaten ved siden av om hjelp? Min gode gamle barndomskamerat må jo være mannen som drar meg ut av dette selvmordsoppdraget? Tja, der var det ikke mye hjelp å hente, kun et spørrende blikk og noe mumling om jeg visste hva en Lancôme Hypnose 6.5 ml var for noe?

Det sies at det ikke finnes ateister i skyttergravene, og jeg tipper det er mange menn som sender en stille bønn oppover i systemet også i parfymeavdelingens jungel. Heldigvis så er det slik at man noen ganger blir bønnhørt, for plutselig sto hun der, blendende vakker og hjelpsom. Jeg kan sverge på at jeg så en glorie rundt hodet hennes også, men har til nå valgt å holde akkurat den observasjonen for meg selv.

«Du ser ut som om du trenger litt hjelp, kan jeg få se på listen din?»

Noen minutter senere hadde den hyggelige butikkdamen funnet frem alt jeg var å jakt etter, bortsett fra noe grønn te fra en dame som het Elisabeth Garden, eller var det Arden? Velvel, uansett ikke så viktig. Den var de tom for, men hun kunne anbefale et merke som garantert ville være minst like bra.

Jeg fikk en hjemkomst i triumf, jeg var verdens snilleste ektemann og fikk massevis av poeng i boken. Samtlige av disse mistet jeg riktignok noen dager senere, da jeg glemte å tømme oppvaskmaskinen, men det er en helt annen historie. Der og da var jeg en helt, takket være min skytsengel i parfymeavdelingen!

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Livet som fotballpappa

  2. «Hjelp, jeg er valgt inn i styret!!»

  3. Kampen om garderobeskapet

  4. 13 tenåringsjenter kastet meg ut av mitt eget hus!

  5. - Nå vet jeg hvorfor kvinner bruker så lang tid i dusjen!

  6. Er du en visningskrasjer?

  7. Huset til Hanøy har fått en ny hersker

BT anbefaler

Har gjenskapt hvordan Bergen så ut i 1320

Nå kan du på film og bilder se hvordan Bergen trolig så ut i middelalderen.

LES SAKEN