— Denne er jeg veldig glad i, sier Karn Kjerstad og tar ut en hvit shorts fra skapet sitt.

Hun forteller at den hører sammen med en hvit dressjakke fra Gina Tricot og at hun måtte til Sartor senter for å få tak i den.

— Jeg hadde sett den på nett og synes den var så fin. Den kostet vel rundt 200 kroner pr. del, sier hun.

Det er viktig at folk tror på seg selv og ikke kjøper noe de ikke er. Karn Kjerstad, moteblogger

Moter og medisinstudier

Karn Kjerstad (22) er svært interessert i mote og står blant annet bak bloggen Urban Auburn. I høst danket hun ut 600 jenter og ble kåret til Det Nye-jenten for 2013. Hun har også vært i flere magasiner, som Style Magazine, Stockholm Streetstyle og New York Magazine.

Men hun har beina godt plantet på jorden og akkurat nå er det eksamen i mikrobiologi som er viktigst. 22-åringen studerer medisin på tredje året her i Bergen.

FINE SKO: Disse skoene fra Givenchy, kjøpte Karn Kjerstad fra motebloggeren Irina Lakicevic som står bak bloggen A PORTABLE PACKAGE.
Marita aarekol

— Drømmen er å holde på med begge deler, men må jeg velge blir det medisin. Det er lege jeg vil bli, sier hun.Hun synes det er surrealistisk å lese hva andre skriver om henne og til henne på bloggen hennes.

— Det er rart å lese at folk synes jeg er inspirerende og fin, men det er jo kjekt også. Spesielt når de skriver at jeg motiverer dem til å studere og at jeg er meg selv.

Og det er nettopp det hun ønsker at de som følger henne på bloggen også skal være - seg selv.

— Folk tror man kan kjøpe en stil, men man får ikke en stil bare fordi man kjøper en veske til 20.000 hos Vincci eller kjøper it-plagget som bare varer en sesong, sier hun og legger til:

— Det er viktig at folk tror på seg selv og ikke kjøper noe de ikke er bare fordi en eller annen blogger har det. Det er mye kulere at folk har sin egen stil enn at de går med akkurat det samme som alle andre.

Motepress og kjøpepress

Kjerstad er klar over påvirkningskraften hun har som blogger og er derfor svært opptatt av hva hun legger ut på bloggen sin.

— Det å legge ut bilder av seg selv kan virke som en selvsentrert greie, men det er ikke jeg som skal stå i fokus, det er klærne.

Hun synes det er gøy å kunne inspirere andre og ikke minst vise at det går an å handle på H&M og ha en fin stil.

— Jeg vil ikke være avhengig av å ha dyre ting som ikke andre har råd til. Jeg synes det er viktig at man finner ut hva man selv liker, men jeg er klar over at det kan kreve litt guts for å skille seg ut og velge en egen stil.

Hun forteller at stilen hennes er preget av en hektisk og travle hverdag med studier, jobb og blogging.

— Jeg kjører en enkel og ren stil uten for mye hokus pokus. Det er også viktig at andre kan bli inspirert av det og at det er noe også andre har råd til å kjøpe.

En eventyrverden

Hun synes bloggere som Ulrikke Lund og Cathrine Heienberg ikke beskriver den virkelige hverdagen.

— Folk kan for eksempel ikke gå med Dolce & Gabbana-hæler i Bergen. De blir jo ødelagt på brosteinene på første turen, sier hun.

Hun mener også at det som skjer rundt bloggeren fotballfrue, er et hysteri.

— Det er jo klart at det er den mest leste bloggen i Norge. Men for meg blir det overflatisk. Det virker som et eventyr, men det virkelige livet er jo ikke slik.

— Jeg må gå god for alt jeg legger ut på bloggen min. Jeg får heller ikke betalt for det jeg legger ut. Dersom jeg skulle fått betalt, synes jeg kredibiliteten på bloggen faller. Det vil heller ikke være interessant for mine lesere, sier hun før hun må vende tilbake til mikrobiologien igjen.

MEDISIN: 22-åringen fra Skodje studerer medisin i Bergen. Hun holder på med det tredje året.
Marita aarekol
SMINKE: Karn Kjerstad forteller at det er viktig med det lille ekstra og sier hun ofte går med rød leppestift eller caps.
Marita aarekol