Et titalls personer med grønne refleksvester beveger seg inn i Nygårdsparken. Et par karer som ligger på gresset følger nysgjerrig med. Andre enser ikke engang gjengen som kommer inn i parken.

— Vi ønsker å informere alle rusavhengige om de tilbudene som finnes for dem. Noen vet om tilbudene allerede, men det er også mange vi ikke når, sier avdelingsleder for Strax-huset, Hege Njøten.

- Hva er åpningstiden?

I hendene holder hun en bunke med brosjyrer om de nye MO-sentrene. I tiden frem til stengingen av Nygårdsparken 25. august, vil Etat for psykisk helse og rustjenester oppsøke steder der rusavhengige oppholder seg for å informere om sentrene. De to MO-sentrene i på Nesttun og Wergeland åpner 1. juli.

— Hva er åpningstiden, spør en mann som akkurat har fått en brosjyre av sykepleier Silje Kristin Kåen Haugen.

Haugen smiler og forteller ivrig om de to nye MO-sentrene.

— Jeg er helt klart med, sier han.

Haugen er ansatt som sykepleier ved MO-senteret på Nesttun. Hun gleder seg til å komme i gang med arbeidet og håper også de rusavhengige vil sette pris på tilbudet.

— Jeg tror det blir fantastisk. I juni har vi som jobber ved MO-senteret Nesttun oppsøkt brukerne våre for å få tips fra dem om hva de ønsker. Vi vil at brukerne skal være med å forme stedet og at de skal få et optimalt tilbud, sier sykepleier Silje Kristin Kåen Haugen.

— Ikke hørt om det før

Haugen tror ikke det blir mange rusavhengige som kommer på besøk den første uken, men hun håper det vil ta seg opp etter hvert.

— Mange av brukerne har ikke noe å gjøre på dagtid og vi tror dette vil bli et bra tilbud for dem. Hos oss står aktivitet og kreativitet i fokus og vi skal til og med ha vært eget band. Vi har troen på dette, men ting kommer til å ta tid, sier hun.

Haugen går oppover mot Flagghaugen og setter seg på en benk ved siden av to menn i 20-årene.

— Jeg har ikke hørt om dette tilbudet før, sier en av dem som heter Alexander.

Han forteller at han i dag er aktiv bruker av Strax-huset og at han setter stor pris på det tilbudet.

— Det er lett tilgjengelig og alle som jobber der er veldig snille og hjelpsomme. Men de andre nye sentrene virker også bra. Det er mulig jeg må sjekke dem ut, sier han.

Tror på jungeltelegrafen

Haugen håper informasjonskampanjen vil bidra til at enda flere rusavhengige får vite om tilbudene. Fredag skal de ta seg en ny runde i byen og i Nygårdsparken. Så vil de ta ytterligere informasjonsrunder den uken parken stenger.

— Om ikke disse brosjyrene når alle, så har jeg troen på at jungeltelegrafen vil nå dem. Disse personene fortjener å få et godt tilbud i sitt nærmiljø.

GLEDER SEG: Sykepleier Silje Kristin Kåen Haugen har jobbet i Megafon tidligere og gleder seg til å gå i gang med arbeidet på MO-senteret på Nesttun. - Dette er fantastiske mennesker som fortjener et godt tilbud, sier hun.
Odd Mehus