Aleksander Høvik og fire kamerater er i Rio de Janeiro for å følge VM og feriere. Tirsdag kveld var de på plass på den verdenskjente stranden Copacabana, i likhet med tusenvis av andre.

— Vi så på kampen på storskjerm, og etterhvert som målene kom ble stemningene dårligere og dårligere, sier Høvik.

Viftet med tysk flagg

Da noen viftet et tysk flagg, begynte folk å kaste flasker mot flagget.

— Så hørte vi to smell eller skudd fra forskjellige sider av stranden. Det ble total panikk og kaos og alle begynte å løpe til hver sin side, sier Høvik.

De fem, som er fra Bergen og europeiske av utseende, forteller at de allerede under kampen fikk stygge blikk.

— Vi sto der alle fra favelaen var fra. De trodde kanskje vi var tyskere. Vi hadde heller ikke brasilianske klær på oss, selv om vi holder med Brasil. Vi var der for å se Brasil vinne. Når målene kom, så vi at de som sto rundt oss snudde seg for å se om vi feiret, sier Høvik.

Fikk kastet seg i taxi

Etter at det fjerde målet kom merket de at stemningen på stranden var på bristepunktet.

— Jeg sa at vi burde egentlig stikke, fordi det kom til å bli dårlig stemning, og ti minutter etterpå begynte det, sier Høvik.

Han forteller at tusenvis av mennesker begynte å løpe innover gatene bak stranden, og at politiet var på vei mot stranden.

— Vi greide å løpe innover og hadde flaks fordi vi greide å få tatt en taxi som stoppet for å slippe av noen, sier Høvik.

TV2 skriver at det var en ransbande som skapte panikk på Copacabana.

PÅ FERIE: Vennegjengen fra Bergen, er for tiden på ferie i Brasil. Oppe til venstre: Eric Ballester og Nils Paul Skåra. Nede fra venstre: Carlos Gutierrez, Atle Tuft og Aleksander Høvik.
Privat