Betong, treverk, linoleum. En splitter ny paraply fra IKEA. Kosedyr i sengen, en grønn plante på pulten, PC og en kopp te. Rom 225 tilhører Sophie Dohrer (19). Dette er hva hun sier:

«Jeg tenker selvfølgelig på hjemmet mitt og livet jeg hadde før. Det var ikke så gale. Jeg trenger å komme inn i vanen med å være her. Men folk kan føle seg ensomme overalt.

Franskmenn er visst den nest største grupperingen her, etter tyskerne. Man hører fransk overalt, men mitt mål er å lære bedre engelsk. Men det er jo bra, når man føler seg alene kan man treffe noen som kommer fra samme land.

Her er ikke så trangt sammenlignet med studenthybler i Frankrike. Der er det skikkelig ille. Jeg deler kjøkken og bad med en tysk jente. Kjøkkenet er litt dårlig utstyrt og badet er litt pussig, ellers er det fint. Regnet er som ventet. Det er bare vann.

Jeg liker black metal og var nysgjerrig på vikingmytene. Landskapet her er vakkert, jeg liker å gå turer. Folk snakker godt engelsk, men det er dyrt å leve her. Nutella og øl koster omtrent det dobbelte, for ikke å glemme bensinen.

Jeg studerer biologi. Det er interessant å se hvordan livet fungerer, hvordan dyr samhandler og økosystem virker, hvordan vi kan leve med naturen. Dette er fremtiden vår. Kun dumme folk forstår ikke hvor alvorlig klimaendringene er. Veldig mye vil forandre seg de neste 100 år, dessverre.

Overbefolkningen kan vi egentlig ikke gjøre noe med. Reproduksjon er livets mål, vi kan ikke si til folk at de ikke kan ha to barn. Fattige land har ikke penger til å regulere fødselstall eller miljøkonsekvenser. Menneskelige problemer kommer før naturens problemer, vi kan ikke gjøre noe for naturen før vi forandrer de sosiale problemene. Vi kan ikke tvinge India eller Kina til å stoppe sin vekst når vi gikk gjennom akkurat det samme selv. Inntil videre er økonomisk vekst den eneste måten å gi folk et bedre liv.

Om Fantoft er en miniversjon av jorden? Nei, her bor bare de som er heldige nok til å få studere. Det er også folk som arbeider og har familie her, men Fantoft kan ikke representere hele planeten.

Vi møter av og til nordmenn, noen av dem bor her. Jeg har hørt at norske gutter er ganske sjenerte på dagtid, når de ikke har drukket.

Om folk reproduserer seg her? Selvfølgelig, vi er studenter! Men jeg har ikke hørt om noen som har fått barn på Fantoft.»

FANTOFT STUDENTBY: I Blokk E-H er det plass til 513 mennesker. Kanskje bor her enda flere. - Det er ikke noe problem å bo med andre folk, så lenge jeg har et eget rom, sier Sophie Dohrer.