Tre over veien på Fanafjellet

Stormen «Ole» har felt et tre på Fanafjellet, stengt alle fjelloverganger og politiet vurderer fortløpende å stenge Sotrabroen.

Publisert Publisert

TRANGT: Det er foreløpig trangt å komme seg over Fanafjellet. Foto: André Marton Pedersen/2211-tipser

  • Lars Kvamme
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Et tre har falt over Fv 163 Fanafjellsvegen.

— Vi var noen av de første som kom opp fra bysiden og vi snudde, men vi så noen mindre biler som presset seg gjennom, sier Christian Aak.

André Marton Pedersen kom fra andre siden.

— På toppen blåste det kraftig og snødde. Da vi var på vei ned mot Fana, så vi plutselig et svært tre veltet over veibanen. Det ligger også over strømledningen.

Det er en liten åpning der, så folk stopper på hver side og kjører gjennom, men det er ikke helt ufarlig, vil jeg tro, sier han.

Statens Vegvesen melder at entreprenøren er på vei til Fanafjellet for å få oversikt over situasjonen ved 17-tiden.

Er du ute i uværet? Send bilder og video til 2211@bt.no eller MMS til 2211.

Stengte fjelloverganger

Statens Vegvesen har nedslående nytt for dem som har planlagt å kjøre over fjellet i kveld: Alle fjelloverganger er stengt. Og lite tyder på at de åpner igjen i kveld.

DÅRLIG SIKT: På E134 over Haukelifjell er det lite å se. Foto: Statens Vegvesen

— Vinden skal løye utover natten, men jeg vil si at det ikke er noen vits i å kjøre på fjellet i nå, sier Tina Fjeldavli, trafikkoperatør i Statens Vegvesen.På E16 over Filefjell er det imidletid kolonnekjøring for kjøretøy over 7500 kg, men for vanlige personbiler hjelper dette fint lite.

Vurderer Sotrabroen

Også på kysten blåser det bra.

Sotrabroen.jpg

«Det er kraftig vind på Sotrabrua. Bilister med takbokser og høge køyretøy må vera forsiktig. Vurderar kontinuerleg å stenge brua.», melder politiet i en Twitter-melding.

Glatte veier

Trær har falt over strømledninger på Totland. Det meldes også om svært glatte veier i området.

- Vikjørte oppover mot Totland, men skled ut av veien. En venn med pickup og slepetau fikk oss opp igjen, det varsåpeglatt hele veien, sier Fredrik Hilt.

Han var på vei til Totland i ettermiddag sammen med en kamerat.

De beskriver føret som overraskende glatt.

— Det var kanonglatt. Vi så sikkert fem biler som hadde kjørt av veien, sier han.

Toppen er nådd

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, Jørgen Grønneberg, kan imidlertid melde at verre enn det er nå blir det ikke.

— Toppen er vi i ferd med å runde. Den kraftigste vinden sør for Stad vil vi snart få på Rogalandskysten. Vi tror ikke på ytterligere forverring, men vinden vil ikke gi seg før nærmere midnatt. Det kommer som byger med både vind og nedbør, sier han.

Han forklarer at det blåser nordvestlig sterk kuling til liten storm i Hordaland, men at det i fjellet blåser full storm.

Han understreker at det imidlertid er langt mer dramatisk lengre nord i landet hvor store deler av Lofoten nå er uten strøm.

- Vær forsiktig

Ved 19-tiden lørdag kveld fikk politiet melding om at flere biler hadde fått problemer på glatt føre i rundkjøringen ved Lagunen. To av bilene støtte sammen.

— Det er snakk om store materielle skader, men enn så lenge har vi ikke fått inn melding om personskader. Vi har tatt turen sammen med en ambulanse for sikkerhets skyld, sier operasjonsleder Frode Kolltveit.

Ifølge Kolltveit har det ikke kommet inn så mange meldinger om glatte veier i politidistriktet lørdag kveld, men Statens vegvesens mannskaper er ute for å strø.

— Det er nok glatt flere steder i bergensområdet. Enn så lenge har vi fått meldinger om glatte veier i Os og i Bergen vest, sier han.

Trafikkoperatør Hanne Norheim ved Vegtrafikksentralen i Hordaland sier ved 19.30-tiden at samtlige mannskaper er ute for å strø.

— Folk må bare være forsiktige. Våre mannskaper når ikke overalt med en gang, men strøhjelp er på vei, sier hun.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Nå kommer ekstremværet "Ole" 

  2. - Vurder om du må kjøre over fjellet

  1. Trafikk