Må amputere finger etter skyteepisode

Mannen som ble skutt av politiet i Bergen på mandag, skal gjennomgå en ny operasjon på Haukeland torsdag.

Publisert Publisert

TRENGER BEHANDLING: Mannens forsvarer, Per Magne Kristiansen, mener siktede trenger behandling fengselet ikke kan gi. - Han bør settes et helt annet sted enn i fengsel for å komme på riktig spor i livet, sier han. Foto: Sigrid Haaland

  • Sigrid Haaland

Mandag skal mannen ha truet naboer og politiet, og så avfyrt en startpistol mot sistnevnte i Nye Sandviksvei. Nå blir han varetekstfengslet i fire uker. Det ble bestemt i Bergen tingrett onsdag.

— Han uttalte at han hadde 70 gram sprengstoff i leiligheten som han truet med å bruke, sier politiadvokat Alexander Gonzalo Sele.

Han vektla også gjentakelsesfaren. Mannen er tidligere dømt for vold. I fjor truet han en politimann med øks og ba ham om å skyte ham.

— Han er også siktet for å ha slått en taxisjåfør og for å ha truet med å drepe seg selv, samboeren og hennes nærmeste i mai i år, sier Sele.

Politiadvokat Alexander Gonzalo Sele ville at den siktede skulle varetektsfengsles i fire uker. Det var Bergen tingrett enig i. Foto: Sigrid Haaland

— Smertefullt

Politiadvokaten sier at den siktede skal til observasjon på Sandviken Sykehus etter at han blir utskrevet fra Haukeland, der han nå er. Han ble operert i går, og skal inn til en ny operasjon i morgen. Han møtte derfor ikke til fengslingsmøte onsdag.

Ifølge Kristiansenhar mannen det smertefullt.

— Han skal amputere en finger, og det tar han veldig tungt. Men skadene er mer omfattende enn fingeren. Skadene han har, tyder på at han er skutt flere enn to ganger, sier han.

Kristiansen sier at uttalelsen om sprengstoff er ukjent for han.

- Trenger behandling

Også hans forsvarer Per Magne Kristiansen sa avgjørelsen var ventet, selv om han hadde bedt om at klienten får behandling istedet for å fengsles.

— Han bør settes et helt annet sted enn i fengsel. Han trenger en helt annen behandling enn det fengsel kan gi for å komme på riktig spor i livet, sa Kristiansen.

Tingretten mener det er sannsylig at mannen er strafferettslig tilregnelig.

Publisert