– Sjåføren ville tilbake til stedet for å se ulykkesstedet i dagslys

Den 42 år gamle sjåføren ville tilbake til Ulvik etter at han natt til mandag havnet i sjøen med brødbilen.

Publisert Publisert

KJØRTE UTFOR: Her blir lastebilen heist opp fra fjorden etter ulykken i Ulvik natt til mandag. Foto: Heidi Medås

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Sjåføren vår hadde mistet både mobil og lommebok. Han ville dessuten tilbake til stedet for å se hvor han kjørte av veien natt til mandag, sier daglig leder hos Rognaldsen Bakeri i Lindås, Tom Larsen.

Les også

Dramatisk i Ulvik: Lastebil falt fem meter og havnet i sjøen i en glatt sving

– En tøff kar

Det var svært glatt på fylkesvei 572 Vallavikvegen da lastebilen, som fraktet bakervarer, kjørte utfor veien ved Hetlenes, rundt fem minutters kjøring fra Ulvik sentrum. Politiet ble varslet klokken 04.42 natt til mandag.

– Sjåføren, som er fra Romania, har jobbet i Norge i syv-åtte år. Han er i fin form. Vi har gitt ham tilbud om psykologhjelp, men har avslått det. Den uheldige føreren er en tøff kar, og har gjort det klart for meg at han ønsker å kjøre brødbil igjen så snart det lar seg gjøre.

– Hendelig uhell

Sjåføren er ikke fratatt sertifikatet. Det tar den daglige lederen som et tegn på at mannen ikke kan lastes for ulykken.

– Dette var et hendelig uhell på glatte og trange veier, sier Larsen.

Sjåføren hadde levert bakervarer til 18 butikker, og hadde bare syv igjen, da bilen skled av veien og havnet i sjøen. Han kom seg på land ved egen hjelp, og ble stående våt og kald en time ved veien, før hjelpen kom i form av en tilfeldig bilist.

Etter et kort besøk på Voss sjukehus, ville han tilbake til Ulvik for å lete etter eiendeler og se åstedet i dagslys.

Heist på land

Bilberging startet ved 11-tiden mandag. Først ved 14-tiden var veien åpen for trafikk igjen etter at brødbilen ble heist på land.

- Bergingsarbeidet gikk greit. Vi måtte løfte lastebilen opp med en mobilkran. Bilister på stedet må være obs på at autovernet er borte der lastebilen kjørte av veien, sier Hans Sivertsen fra Voss bilberging til avisen Hordaland.

Publisert