– Skulle vi ha vært med uten å spille selv, da hadde vi blitt lei av å sitte her

Når ungene vil på Pokémonjakt i høstferien kan ventetiden bli lang for foreldrene. I familien Hetland spiller alle seks.

Publisert Publisert

SPILL OG LUNSJ: På benkene ved Krutthuset på Nordnes er det fullt av spillende og foreldrene deres. Mange av de voksne venter, men pappa Hans Tore Hetland og mamma Marit Høie Hetland spiller med. Sammen med dem er barna Solveig (4 ½), Oline (13), Johannes (6 ½) og Elias (11), alle med etternavn Hetland. Foto: Marita Aarekol

  • Torunn A. Aarøy
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Har du hørt om Pokémonturister? Du finner dem på Nordnes i høstferien.

– Dette er den beste Pokémonplassen vi har vært på. Uten tvil, sier Marit Høie Hetland.

Sammen med mann og fire barn er hun plassert på en benk ved Krutthuset på Nordnes. Alle har telefonen i full gang.

Det er ikke Akvariet som lokker, men Picachus, Charmanders og Raichus. Jo sjeldnere, jo bedre. Jo høyere CP (poengsum på Pokémonene), jo mer å juble for.

ALT KLART: Familien Hetland fra Jæren er på Akvariet for å spise lunsj og fange Pókemons. Ryktet om Nordnes går visst over hele Vestlandet. Foto: Marita Aarekol

Spiller med ungene

Familien fra Jæren er på høstferie i Bergen. De har vært på Nordnes for å spille Pokémon Go flere ganger siden de kom.

Nå har de lagt lunsjen til Nordnes. På benkene ved siden av dem sitter flere andre foreldre og besteforeldre som venter på at deres barn skal spille seg ferdig. Andre vandrer rundt med spillende unger, noe som har blitt et vanlig syn her siden sommeren.

Firebarnsforeldrene har løst det på en annen måte. De velger å spille sammen med barna.

– Vi vil være med dem inn i spillet. Når de blir engasjerte, så forstår jeg hvorfor. Dette er et spill helt uten vold, det er sosialt og vi kommer oss ut, sier Hetland.

På samme lag

Nordnes har siden juli vært Bergens beste sted for de Pokémonspillende. Ingen steder i Stavanger kan heller måle seg med dette, ifølge jærbuene.

I sommer var det så ille ved Akvariet at naboene raste og politiet måtte dra utfor å holde orden på folk. Grunnen er at Pokémonfigurer er tettere her enn noen andre steder i Bergen. Skal du gjøre god fangst er dette stedet å være.

Familien leste om Nordnes i en BT-artikkel før høstferien.

– Skulle vi ha vært med uten å spille selv, da hadde vi blitt lei av å sitte her, sier Hetland.

På gult lag

Hele familien er på gult lag – og de har fått fanget flere Pokémons med over 1000 i CP. God fangst i høstferien, altså.

– Og så i dette fine høstværet. Vi hadde nok ikke vært her i regn, sier Hetland.

SE PÅ SOLEN: han venter og ser litt på solen mens ungene spiller. Ryktene om Nordnes har også nådd Jølster. Her er Are Magersnes. F.v. er med Stine Ulvatne Mygland (13), Ingrid Mangersnes (12) og Erlend Mangersnes (9). De har allerede funnet mange gode Pokémons. Foto: Marita Aarekol

Men de har gjort langt mer enn å spille. De har vært en hel dag på Akvariet også. Og en dag på Fløyen.

– Vi dro opp på Ulriken også. Der oppe slo vi av telefonene alle sammen for å nyte naturen. Det er også viktig, sier Hetland.

Dermed er alle turistattraksjonene i boks før de reiser hjem.

Har kjøpt årskort

Den proffes Pokémonfamilien har alle ekstra ladere med seg. Ellers er spilletiden fort brukt opp.

– Det er veldig sosialt, dette. Ungene kommer i prat med mange andre barn og løper rundt for å fange Pokémoner med dem, forteller Hans Tore Hetland mens han fanger en Pokémon og tar seg lunsj.

Mange av dem som drar til Nordnes og Akvariet for å spille går aldri inn på Akvariet.

– Noen har kjøpt årskort for å kjøpe kaffe og varme seg hos oss, men det er nok ikke så mange. Vi kan ikke se noe spesielt på besøksstatistikken etter at Pókemonbølgen startet i juli, sier Geir Olav Melingen, direktør ved Akvariet.

Han ser likevel ikke bort fra at de imaginære dyrene kan ha betydd noe for besøket av de virkelige dyrene ved Akvariet. I forrige uke hadde de en økning på 20 prosent. Det er veldig bra med tanke på at langt færre skoler enn vanlig hadde høstferie i uken før skolene i Bergen dette året.

Tall viser at spillingen kan være å vei nedover. Det er også Akvarie-direktørens inntrykk. Han mener at langt flere spilte i området tidligere i høst.

Les også

Velforeningen på Nordnes vil ha slutt på Pokémon-jakten

Fra Jølster for å spille

Ved et Pokéstopp på Nordnes står nok en familien som er på jakt etter de fiktive figurene. De er fra Jølster og har høstferie. Pappa Are Mangersnes spiller ikke. Det kan han ikke, heller. Erlend Mangersnes (9) har lånt hans telefon.

Nå angrer han på at han ikke har tatt med seg avis og kaffe. Særlig når ha oppdager at Erlend har en ekstra lader som er fulladet. Det betyr venting.

– Ungene har ikke engang spurt om å få gå på Akvariet, sier Mangersnes.

Det var læreren som fortalte Erlend om Bergens nye turistattraksjon, Pokémonstoppet ved Akvariet og figurene som er å finne det. Nå begynner pappa å bli lei.

– Man må være tålmodig. Men de får ikke mer enn en time til nå. Da holder det, sier pappa Mangersnes.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Politiet må gripe inn mot Pokémon-jegere landet rundt