Vil ikke snakke

Verken de drapstiltalte Tjostolv Moland og Joshua French eller deres forsvarer ville forklare seg da rettssaken i Kongo fortsatte lørdag formiddag.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

– Vi anser ikke dette som en rettssak. Vi kommer ikke til å svare på noen spørsmål, sa Tjostolv Moland til Aftenposten.no da de ankom rettslokalet lørdag formiddag. Heller ikke forsvareren deres sa han ville uttale seg.

– Jeg ser ingen grunn til å snakke mer i denne domstolen, sa forsvarer Andre Kibambe.

French sier til VG Nett at de to nordmennene ikke har fått snakket med sin egen forsvarer siden torsdag.

De to nordmennene er tiltalt for drap på sjåføren Abedi Kasongo 5. mai i år.

Den drepte sjåførens assistent Kasimu Aradjabo forklarte seg for retten lørdag formiddag. Deretter var det Kepo Ayila, det andre vitnet i saken, som skulle forklare seg.

Aradjabo fastholdt sin tidligere forklaring om det som skjedde den dagen Moland og French leide bilen. Om hendelsesforløpet på stedet, forklarte Aradjabo ifølge Dagbladet. no: – Moland skrek: «get out, get out, get out», og skjøt og skjøt og skjøt, sa Aradjabo. Vitnet sier han deretter ble angrepet av French i et basketak, og at han deretter klarte å flykte til skogs.

Det andre vitnet, Kepo, begynte sin forklaring ved 12-tiden lørdag ved å beskrive kjøreturen som endte med at sjåføren ble drept.

Publisert: