- Politiet må komme med nytt

Politiet vil at Dungs ektemann og svigermor skal stille i avhør etter løslatelsen. - Da må de ha noe nytt å spørre om, sier ektemannens forsvarer.

Publisert Publisert
  • Liv Solli Okkenhaug
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

— De siktede har nektet å snakke med oss, og det er det som har gjort at vi ikke har kommet videre, sa politistasjonssjef Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon etter at savnede Dung Tran Larsens ektemann og svigermor ble løslatt fra varetekt onsdag.

Ifølge Salvesen venter politiet på at de siktede skal signalisere at de er villige til å gi nye forklaringer.

- Ta kontakt

Verken Dungs ektemann eller svigermor har vært i avhør den siste tiden. Ektemannens forsvarer mener politiet selv kan ta skylden for det.

— Han har vært i fem avhør. Det siste avhøret var det politiet som avsluttet, de hadde ikke mer å spørre om. Politiet har ikke kommet med noe nytt etter det. Jeg har ikke fått en eneste henvendelse fra politiet om avhør på flere uker, så kritikken mot min klient synes jeg er feil, sier advokat Frode Skogvold.

Han oppfordrer politiet til å ta kontakt hvis de ønsker nye avhør.

— Hvis de har fått noen nye momenter som de vil avhøre min klient om, får de informere oss om det, slik at han får mulighet til å ta stilling til det. Det er ikke dermed sagt at han vil svare ja, sier Skogvold, og legger til:

— Med razzia på cellen til min klient like før løslatelsen og bekymringsmeldinger til barnevernet, legger ikke politiet akkurat opp til noe godt samarbeidsklima.

Opptatt av barna

Hans klient er nå mest opptatt av å få sine og Dungs to små barn hjem, ifølge Skogvold. Barna er plassert i beredskapshjem i regi av barnevernet. Advokaten sendte i går en henvendelse til barnevernet og til barnas setteverge, advokat Egil Jordan.

Forsvareren til Dungs svigermor, advokat Stein Erik Ottesen, mener også politiet må ta kontakt hvis de ønsker nye avhør.

— Å gi ny forklaring til politiet er kanskje ikke det første de tenker på når de blir løslatt etter å ha sittet avskjermet fra familien i flere måneder. Hvis det er noe politiet ønsker, får de henvende seg til oss forsvarere og be om det, for avhørene skal jo også tilpasses vår timeplan, sier han.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Graver fortsatt etter Dung

  2. «Som å bli født på ny!»

  3. Frykter hun mister barnebarna

BT anbefaler

Fra torsdag morgen gjelder en ny parkeringsregel i Bergen

– Det er ikke sikkert alle har fått det med seg, sier parkeringssjef.

LES SAKEN